Dirko, ki je enega razburljivejših dogodkov ponudila že v uvodnem krogu, ko je v ozadju trčilo nekaj dirkalnikov in vodstvo dirke prisililo k vpoklicu varnostnega avtomobila, je najbolje začel Barrichello. Brazilec se je najbolje pognal s starta in s tretjega mesta prišel do vodstva. Tega je dolgo držal, toda taktika treh postankov - bržkone je moral trikrat v bokse tudi zaradi moštvenega favoriziranja Buttona - se mu ni izšla.

"Dirko sem imel povsem v svojih rokah in sem bil zelo presenečen, ko so mi sporočili, da so Jensonovo taktiko spremenili le na dva postanka. Radi bi vedel, zakaj so to naredili," nad potezo moštva ni bil preveč navdušen Barrichello.

Brazilec je sicer moral že po drugem postanku vodstvo prepustiti moštvenemu kolegi, ki je nato brez težav prišel do nove zmage, za nameček pa za krog prehitel še svetovnega prvaka, Britanca Lewisa Hamiltona. "Ne morem verjeti, kako sem lahko ostal brez zmage!" je po dirki zmajeval z glavo Barrichello. Button pa ga je prijateljsko objel in dodal: "Težko je razumeti, ker sem presrečen zaradi mojega novega zmagoslavja, toda sočustvujem s tabo, Rubens."

Oba tekmovalca pa sta imela kar nekaj dialogov tudi med dirko. "Daj, Rubens, vem, da zmoreš hitreje voziti," je med drugim svojemu kolegi dejal Button, ki dolgo ni bil prepričan v svojo zmago: "Ciljno črto sem prečkal prvi. In to na dirki, kjer resnično nisem računal, da bom na zmagal. To mi je vlilo še več samozavesti za nadaljevanje sezone. Čeprav preživljamo težke čase, nam uspeva zmagovati. Počutim se, kot da stojim na vrhu sveta."

Uspešno je dirkal tudi Webber, ki je do stopničk prišel s petega startnega mesta in z uspešnim manevrom v zaključni fazi dirke, ko je prehitel na koncu četrtouvrščenega Nemca Sebastiana Vettla. Peti je bil nekdanji svetovni prvak, Španec Fernando Alonso, šesti Ferrarijev voznik, Brazilec Felipe Massa, ki je nekaj mest izgubil zaradi težav z gorivom ob koncu dirke, sedmi je bil Nemec Nick Heidfeld, točko pa je za osmo mesto dobil tudi njegov rojak Nico Rosberg.

Katastrofalna sezona pa se nadaljuje za drugega Ferrarijevega voznika in nekdanjega prvaka, Finca Kimija Räikkönena, ki je moral kmalu po začetku dirke zaradi tehničnih težav odstopiti.

Po prvi evropski dirki sezone se tako skupni vrstni red ni veliko spremenil. Button vodi z 41 točkami, sledi mu Barrichello s 27, tretji pa je Vettel s 23 točkami.

Naslednja dirka formule 1 bo 24. maja v Monte Carlu.