Od minule nedelje pa do srede Pellizzari ni stopil iz cerkve, kjer je večino časa molil in stradal, spal je vsega skupaj osem ur. Vse, kar je v 72 urah zaužil, je bila voda.

"Želel sem vzbuditi pozornost skupnosti in opozoriti na nevarnost duhovne anoreksije v današnji družbi. Navdihnil me je Gandhi," je po pisanju milanskega dnevnika Corriere della Sera po koncu gladovne stavke v petek pojasnil 47-letni duhovnik, katerega cerkev obiskuje le še četrtina krajanov, večinoma starejši.

"Med mojo gladovno stavko je bila cerkev noč in dan odprta, 150 ljudi me je obiskalo in mi izrazilo podporo. Med njimi so bili tudi nekateri mladi, ki še nikoli niso bili pri maši," je še povedal župnik, ki je med protestom tudi napisal pismo sokrajanom, starim od 20 do 40 let, in jih pozval, naj pogosteje obiščejo cerkev.

"Ljudje niso več navajeni obiskovati cerkev. Nedeljski obisk cerkve je danes stvar osebne odločitve. Za mnoge mlade bi to pomenilo plavati proti toku. In v vasi s 1500 dušami za mlade ni preprosto, da si utirajo lastno pot," je ocenil.