Murnova je ugnala Saro Strajnar (Mass, 12,37); slednja je bila druga tudi na tej razdalji brez ovir. Na 400 m je prepričljivo slavil zmago Erik Vončina (Postojna, 47,75), nekoliko manj zanesljivo pa Sara Orešnik (Olimpija, 56,85), sicer specialistka za to razdaljo z ovirami. V metu kladiva, kjer obetavna mladinka Barbara Špiler ni nastopila, je zanesljivo slavila Ana Sušec (Kronos, 60,64 m), v metu diska pa Tamara Stojkovič (Kronos, 46,20). V troskoku ni bilo daljave prek 13 m, najboljša pa je bila Maja Bratkič (Gorica, 12,92 m).

"Razmere niso bile najboljše, saj je veter pihal v prsi z 2,9 m/s. Pozna se mi tudi, da sem še utrujena po pripravah, zato sem zadovoljna z rezultatom, najboljše v prvem delu pa pričakujem čez tri do štiri tedne. Želim se uvrstiti tudi na sredozemske igre, se izogniti poškodbam ter teči pod 13,10, kar pa bi me že popeljalo na SP v Berlin," je pojasnila Tomičeva, ki je na svoji prvi tekmi v sezoni in po dolgotrajnih težavah s poškodbo načrtovala in dosegla normo za univerzijado v Beogradu.

Normo za člansko SP v Berlinu (5,55 m) je poskušal skočiti Rovan. "Veter se je 'obračal' in za palico so bili pogoji dokaj težki. Poskusil sem z normo za SP, vendar žal nisem bil uspešen," je pojasnil Rovan, ki je prepričljivo ugnal Jureta Batagelja (Gorica, 5,00 m), šele tretji pa je bil Andrej Poljanec (Krka), ki ni presegel niti petmetrske oznake (4,90 m). "Samo dvakrat sem skočil s krajšega zaleta, ker sem se moral kvalificirati za finale pokala. Prve resnejše tekme bom imel šele konec meseca," je bil kratek Jan Žumer, ki je zasedel šele četrto mesto v skoku v daljino, v disciplini, v kateri je bil v domovini po odhodu Gregorja Cankarja v tekmovalni pokoj dolga leta nepremagljiv. Skočil je 7,00 m in še 6,90 m; zmagal je Roki Viler (Naklo, 7,40 m).