Američan Jeremy Wariner, trikratni olimpijski prvak, je v teku na 400 m zmagal z dosežkom 44,69 in zabeležil enega boljših rezultatov na mitingu na prizorišču SP leta 2007. Drugo mesto je osvojil Japonec Juzo Kanemaru (454,16), tretje pa Avstralec Sean Wroe (45,32).

V teku na 100 metrov sta bila najhitrejša Japonec Naoki Cukahara (10,13) in Avstralka Sally McLellan (11,46). Med boljše dosežke na mitingu pa nedvomno sodijo še 48,60 Američana Kerrona Clementa v teku na 400 m z ovirami, 228 centimetrov Donalda Thomasa v skoku v višino, 806 centimetrov Američana Miguela Patea v skoku daljino, ter dosežka Avstralke Tamsyn Lewis na 400 metrov (51,80) in Američanke Sheene Tosta na 400 metrov z ovirami (54,64).

Na 1500 m je zmagala Britanka Nikki Hamblin (4:10,30). "Če bi vedela, da bosta pot in predvsem časovna razlika tako slabo vplivala name, se verjetno ne bi odločila za nastop v Osaki. Pred tekmo nisem mogla spati in temu primerno sem se počutila. Bila sem brez energije, zaspana in z glavobolom na dan tekme. Z nastopom sicer ne morem biti zadovoljna, vendar zaradi te neuspešne tekme samozaupanje in motivacija nista niti za kanček manjša. Nenazadnje sta bili prejšnji dve tekmi izjemno uspešni," je svoj drugi nastop v poletni sezoni ocenila Romanova, tretja na letošnjem dvoranskem EP v Torinu. Druga je bila na VN v Dakarju v Senegalu 18. aprila.

V skoku v daljino pa se je zmaga veselila Američanka Brianna Glen s 665 centimetri, Nina Kolarič pa je za drugim mestom zaostala le za dva decimetra. "Glede na okoliščine moj prvi nastop v poletni sezoni ocenjujem kot uspešen. Veliko težav mi je povzročala časovna razlika, zaradi katere je bil moj spanec pred tekmo zelo kratek. Zbudila sem se zelo utrujena in imela sem občutek, kot da noge niso moje. Za povrh sem si pri prvem poskusu 'nabila' nogo, kot v kvalifikacijah za dvoransko EP. Ostale skoke sem opravila z bolečim gležnjem. Poleg tega mi tudi veter ni bil preveč naklonjen. Da bo 'sreča' popolna, mi je v večini poskusov pihal veter v prsi. To je bila moja prva tekma v sezoni, od katere nisem veliko pričakovala, ker je še prezgodaj za vrhunsko formo. Sem pa zelo dobro trenirala in pričakujem, da bom zelo daleč 'letela' v nadaljevanju letošnjega leta," je pojasnila Kolaričeva, četrta na letošnjem EP v Torinu.