Na tradicionalni dirki, letos Saturnus doživlja že 32. izvedbo, sta v ospredju izkušena češka dirkača. Lanski zmagovalec Pech pa ima po desetih hitrostnih preizkušnjah razmeroma majhno prednost, tako da bo končna odločitev o zmagovalcu padla v nedeljo, ko bo na sporedu še zadnjih šest hitrostnih preizkušenj.

Valoušek je dobil petkov superspecial, posebnost relija Saturnus, saj ga izvajajo na stadionu za speedway v Zgornji Šiški. A minimalna prednost ni zadoščala za vodstvo po današnjih devetih "brzincih", je pa Valoušek vseskozi blizu Pecha. Razlika med njima je bila večji del dneva manj kot deset sekund, šele na zadnjih dveh HP je Pech nekoliko pobegnil. Tudi Peljhan se na tretjem mestu skupne razvrstitve in na prvem v DP drži vodilnih Čehov, po prvem dnevu ima 51 sekund zaostanka za vodilnim.

Na četrtem mestu je zmagovalec prvega relija za DP Jani Trček. V boju s Peljhanom ima sicer malo možnosti, saj za Idrijčanom zaostaja minuto in 54 sekund. Trček se je tik pod stopničke prebil v sedmi HP, ko sta odstopila tako Nemec Hermann Gassner kot Čeh Vojtech Štajf, ki sta bila do takrat pred njim. Tudi sicer je že prvi dan relija po zahtevnih zasavskih cestah (dirkači so po trikrat prevozili HP Hrastnik, Trbovlje in Prebold) že zahteval precej odstopov. Med tistimi, ki niso videli cilja v Trbovljah, je bilo tudi nekaj najboljših slovenskih voznikov. Nesrečo je doživel nekdanji državni prvak Boštjan Logar, odstopil je Aleks Humar, svojega mitsubishija pa je prevrnil tudi Mitja Klemenčič.

V deseterici so poleg Peljhana in Trčka po prvem dnevu še štiri slovenske posadke, Rok Turk, Marko Jeram, Asja Zupanc in Sašo Vusič so razvrščeni od sedmega do desetega mesta. Boji za stopničke v slovenskem prvenstvu bodo zelo zanimivi, saj četverico pred nedeljo loči le pol minute.

Reli se bo nadaljeval in končal v nedeljo v okolici Ljubljane, kjer bo na sporedu še šest HP (po dvakrat Janče, Metnaj in Višnja Gora). Cilj relija bo ob 15. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.