Bojić je v trenutku, ko bi po izteku igralnega časa morali izvajati le še prekršek, stekel na tribuno in v splošnem neredu, ki je pred tem nastal, fizično napadel vratarja Kopra Dejana Sarkiča. Njegovo dejanje RK Gorenje ocenjuje kot nedopustno in obsodbe vredno, saj takšno vedenje nikakor ne sodi na športna igrišča.

"Še vedno tudi sam pri sebi ne znam razložiti svoje močno pretirane reakcije, ki nima nobene zveze s športom. Svoje dejanje iskreno obžalujem. Sarkiču sem se opravičil takoj po dogodku, njemu in vsem vpletenim pa si rad še enkrat javno opravičil. Hkrati popolnoma sprejemam suspenz kluba, saj si kot diplomirani športi pedagog tega v nobenem primeru ne bi smel dovoliti," je dejal Bojić.

Koprčani prijavili še Obrvana in Bojića

"Zaradi zaščite članov naše ekipe in ugleda rokometa v Sloveniji smo se odločili, da disciplinskemu sodniku Združenja rokometnih prvoligaških moštev Slovenije (ZROPS) prijavimo nešportno in napadalno obnašanje akterjev nepotrebnega incidenta na tribuni velenjske Rdeče dvorane," je v izjavi za javnost zapisal rokometni klub Cimos Koper.

"Zgodba, povezana z Ivico Obrvanom, je bila medijsko že dovolj obdelana. Motive in razloge za to, da je odrinil Boštjana Straška z ograje, naj že kaznovani velenjski trener pojasni disciplinskemu sodniku. V klubu ne poznamo nikogar, ki bi se takoj po tekmi na vse pretege opravičeval direktorju in vodji moštva nasprotnega kluba, če prekrška in nešportne poteze ne bi storil. Sploh, če vemo, da tega ni storil prvič. Zgodba z Antejem Bojićem se je zgodila le nekaj sekund po agresiji na Boštjana Straška. Trener vratarjev pri Gorenju je z igrišča pridrvel na tribuno in z glavo najprej udaril koprskega ekonoma, akcijo pa je le nekaj sekund kasneje ponovil pri koprskem igralcu Sarkiču, ki ni bil v kadru za sredino tekmo. Vse to je bilo v prvem planu vidno v neposrednem TV prenosu. Ker gre za osebi, ki bi morali skrbeti za dvig ugleda rokometne igre, smo ocenili, da je primerno, če njuno obnašanje analizira tudi disciplinski sodnik. Prijavo, podkrepljeno z video dokumentacijo, smo mu že poslali," je še zapisal koprski rokometni prvoligaš, ki si po sredinem porazu v Rdeči dvorani deli prvo mesto z velenjsko ekipo v MIK 1. ligi.