"Ves sem bil iz sebe zaradi tega, kar se je zgodilo med tekmo, a ko sem si posnetek ogledal po televiziji, sem uvidel, da sem se odzval pretirano," je zapisal v sporočilu, ki je bilo na prošnjo Drogbaja objavljeno tudi na uradni spletni strani Chelseaja. "V celoti se strinjam, da jezik, ki sem ga uporabljal, ni bil dober zgled za tiste, ki so tekmo spremljali doma, še zlasti ne za otroke. Obžalujem, da sem v afektu spustil ven svoje frustracije in razočaranje na takšen način in za to se opravičujem," je zapisal Drogba.

"V klubu pozdravljamo izjavo Drogbaja, ker jo je spisal iskreno in po premisleku. Zavedamo se odgovornosti, ki leži tako na klubu, kakor tudi na igralcih, saj so za mnoge veliki vzorniki. Jasno je, da so bili nekateri dogodki obžalovanja vredni, a je do njih prišlo le zaradi razgretih čustev in frustracij kot posledica spornega poraza na tako pomembni tekmi. Po tekmi smo na Evropsko nogometno zvezo (UEFA) takoj poslali poročilo, sedaj pa čakamo, kakšen bo uraden odgovor," je zapisalo vodstvo kluba.

Čeprav so obžalovanje Drogbaja v londonskem klubu pozdravili, pa se v strokovni nogometni javnosti že pojavljajo ugibanja, da se je reprezentant Slonokoščene obale s svojim izpadom na polfinalni tekmi lige prvakov na Stamford Bridgeu zameril vodstvu kluba. Lastnika Romana Abramoviča in njegove kolege je menda Drogba tako razjezil s kletvicami, s katerimi je javno blatil sodnika Toma Henninga Oevreboeja, da naj bi vodstvo kluba celo razmišljalo o njegovi prodaji.

Z reprezentantom Slonokoščene obale seveda ne bodo prekinili pogodbe, saj bi ob tem izgubili preveč, ga bodo pa menda uvrstili na seznam nogometašev, ki so naprodaj. O takšni potezi so v Londonu menda razmišljali že lani maja, ko jih je Drogba na cedilu pustil v finalu lige prvakov - tedaj je proti Manchester Unitedu prejel rdeč karton -, poudarjajo dobro obveščeni viri.