Ptujski boksar z nestrpnostjo pričakuje nov dvoboj, potem ko je moral zaradi poškodbe oziroma bolezni odpovedati dvoboja, v katerih bi se pomeril z Ziemlewiczem. Čeprav je bilo sprva načrtovano, da se bo s Poljakom v tretje vendarle pomeril, se to ne bo zgodilo, saj je Ziemlewicz medtem dobil priložnost za nastop v dvoboju za eno od lovorik, "Mr. Simpatikus" pa se bo pomeril z njegovim nižje rangiranim rojakom Malekom.

Enaintridesetletni Arek Malek ima v profesionalni karieri za seboj 25 dvobojev, v katerih je petkrat zmagal (3 z KO), 18-krat izgubil, dvakrat pa se je njegov dvoboj končal brez zmagovalca. Obračun bo za 33-letnega Zavca veljal kot prehodni dvoboj - maksimalno bo trajal osem rund - pred preizkušnjami, ki bodo štele za katero izmed laskavih lovorik.

"Malek je bil zelo soliden amaterski boksar in precej boljši kot v profesionalni konkurenci. Tokrat gre res za prehodno borbo in dobro pripravo na naslednji dvoboj - ravno po obračunu z Malekom bom namreč izvedel ime naslednjega nasprotnika, s katerim se bom pomeril v kratkem," je povedal Zavec, ki kljub slabšemu rangu nasprotnika ničesar ne prepušča naključju. "Kot vedno bom tudi tokrat storil vse v smeri zmage. Na razpolago imam osem rund in verjamem, da bom ring zapustil kot zmagovalec - če se bo to zgodilo predčasno ali po točkah, pa seveda ne želim napovedovati. Na koncu šteje le zmaga. Počutim se dobro, prav tako uspešno poteka tudi trenažni proces. Upam, da je s težavami, ki so me pestile v zadnjem obdobju, konec."

Sicer pa se bo dvoboj v Magdeburgu, Dejanovi pripravljalni bazi, odvil kot prolog osrednjega dogodka večera med "težkokategornikoma", Nemcem Timom Hoffmannom in Južnoafričanom Francoisem Botho (ki se je v svoji bogati karieri meril z boksarji kot so Mike Tyson, Lennox Lewis ali Vladimir Kličko). V Nemčiji za celoten dogodek vlada veliko zanimanje, kar potrjujejo tudi cene vstopnic - posamezna vstopnica prve kategorije v dvorani Borderlandhalle namreč stane kar 209 evrov.