Po eno delo Pabla Picassa in Alberta Giacomettija sta bila na dražbi del impresionizma in moderne umetnosti prodana vsako za nekaj več več kot 7 milijonov dolarjev (5,2 milijona evrov), kar dokazuje, da so zbiratelji kljub svetovni gospodarski krizi še vedno pripravljeni odšteti denar za umetniška dela, menijo pri Christie's.

Picassovo sliko Ženska s klobukom iz leta 1971 je avkcijski hiši v prodajo zaupal režiser Julian Schnabel, z denarjem, ki ga je dobil zanjo, pa bo sofinanciral nek nepremičninski projekt. Na sliki je upodobljena ženska z obrazom, ki nekoliko spominja na umetnikovega in z zelenim klobukom na glavi. Slika je bila prodana za 7,7 milijona dolarjev (5,7 milijona evrov). Režiser je sliko kupil od umetnikovega vnuka, od leta 1989 je visela v njegovem domu na Manhattanu.

Giacomettijev kip je v prodajo dala Caral Gimbel Lebworth, hči Bernarda Gimbela, nekdanjega predsednika verige veleblagovnic Gimbel Brothers Inc. Kip je bil prav tako prodan za 7,7 milijona dolarjev (5,7 milijona evrov). Bronasto poprsje Diega, ki po fizionomiji spominja na umetnikovega brata, ni bilo razstavljeno že več kot 35 let.

Nov rekordni znesek za dela te umetnice pa je na dražbi dosegla slika "Madame M" (1932) Tamare de Lempicka, ki so jo prodali za 6,1 milijona dolarjev (4,5 milijona evrov).

Od 48 umetniških del, ki so bila ponujena na dražbi, je bilo prodanih 38 umetnin, pri čemer je le Picassova slika Mušketir s pipo iz leta 1968 presegla ceno 10 milijonov dolarjev. Slika je bila prodana za 14,6 milijona dolarjev (11 milijonov evrov), poročajo tuje tiskovne agencije.