"Hotel sem zapeljati na peron, ko sem opazil, da z desne prihajata moška. Iz vljudnosti sem ustavil, ko pa sem v zunanjem ogledalu opazil, da je eden od njiju zavil za avtobus, sem zapeljal naprej. Odprl sem vrata, da je potnica izstopila, takrat pa sem zaslišal kričanje. Eden od tistih dveh je šel mimo sprednjega dela avtobusa do mojega levega okna. Ko sem za deset centimetrov odprl šipo in rekel prosim, je zavpil: "Pička ti materina, ti bi mene zgazio!" Izza pasu je izvlekel pištolo, jo repetiral in bum! Zapeklo me je v roki, on pa je orožje hladnokrvno pospravil za pas ter mirno odšel. Najbolj mi je bilo hudo, ker je bil tako hladnokrven, kot bi streljal v kanto," je bil na sodišču slikovit Likar. Zaradi krogle iz devetmilimetrskega lugerja je dobil zdrobitveni prelom leve nadlahtnice in je še vedno na bolniški.

Oškodovanec si je kljub bolečinam poskušal storilca čim bolje ogledati in na podlagi njegovega opisa so policisti naredili fotorobota. Objavili so ga v medijih in konec decembra prišli na sled Bojaniću, ki je od takrat v priporu. Obtožen je poskusa uboja in povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi pred incidentom na avtobusni postaji trikrat ustrelil tudi na bližnji železniški postaji. Bojanić, Bosanec, ki je v Ljubljani na črno delal kot picopek, je včeraj obžaloval, da je to storil, če je to res storil, saj je poudaril, da se dogodka ne spominja. Tistega dne mu je namreč mama sporočila, da je njegova sestra (ki se je z zanositvijo trudila sedem let) rodila sina in ga poimenovala po njem. Bil je tako srečen, da je šel po službi na pijačo. V lokalu je srečal dva prijatelja in eden od njiju, Svetislav D., je odšel po pištolo rekoč, da morajo rojstvo proslaviti po pravoslavno. Kasneje so se razšli, a se je Bojanić nato dobil še z Daliborjem M. in popivanje se je nadaljevalo. Obtoženi pravi, da se potem ne spominja ničesar več. Zjutraj se je zbudil na avtobusni postaji in v naročju zagledal pištolo. Skril jo je za majico, nato pa odšel domov počivat. Pozneje se je oglasil Svetislav, ki je zahteval orožje nazaj, klical ga je tudi Dalibor. Ta je rekel je, da se z njim ne bo več družil, ker je streljal. "Rekel je, da sem se veselil, da sem streljal in da mi je vzel naboje, a tega se res ne spominjam," je povedal Bojanić. Mirno je živel vse do 30. decembra, ko je v službo dobil sporočilo, naj se naslednji dan javi na policiji. To je tudi storil. Pravi, da je tam prvič izvedel za šoferja. V piceriji se o streljanju na postaji ni govorilo, časopisov pa obtoženi, ki na sodišču potrebuje tolmača, ne bere.

"Res mi je žal, da sem to storil. Prosim gospoda, da mi oprosti, če sem to storil. Vrnil bi čas nazaj, če bi lahko," je včeraj obdolženi dejal Likarju, ki od njega zahteva 56.000 evrov odškodnine.

Sojenje se bo nadaljevalo z zaslišanjem prič. Ena najpomembnejših, Dalibor M., je bila vabljena že včeraj, a je na sodišče ni bilo.