"Drži, letos bova zibala, novica pa naju je nekoliko presenetila. Zaradi tega veselega dogodka bom prekinila letošnjo sezono," je potrdila Škofjeločanka Langerholčeva, ki si je v zadnjih letih za stalno prebivališče izbrala Kranj.

Dvaintridesetletna Langerholčeva je največji uspeh na velikih tekmovanjih dosegla leta 2000, ko je bila četrta na olimpijskih igrah v Sydneyju v Avstraliji. Peti mesti je dosegla na svetovnem prvenstvu na prostem v Osaki na Japonskem leta 2007 in na evropskem prvenstvu leta 2006 v Göteborgu, šesta pa je bila na dvoranskem evropskem prvenstvu v Birminghamu v Veliki Britaniji leta 2007.

Langerholčeva, 33 let bo napolnila 23. julija, je bila še v začetku tedna v svoji običajni pripravljalni bazi v Medulinu v bližini Pulja na Hrvaškem, od koder je tudi njen sedanji trener Milovan Savić. V letošnji sezoni je zadnjič nastopila 15. februarja na dvoranskem mitingu v Karslruheju v Nemčiji, kjer je zasedla peto mesto (2:07,40), že prej pa se je odločila, da na letošnjem marčevskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu ne bo tekmovala. Nekaj časa se pripravljala tudi v Južni Afriki. Z možem sodeluje v njuni managerski agenciji, po izobrazbi pa je ekonomistka; univerzitetno šolanje je končala v ZDA in ga na podiplomski stopnji nadaljuje v domovini.