Gledanost filma Da Vincijeva šifra je zagotovo dvignil tudi odpor, ki ga je do filma pokazal Vatikan. Angele in demone pa vztrajno ignorira in javno ne prizna, da ga je film užalil, je na premieri, 4. maja v Rimu, dejal Howard.

De Vincijevo šifro so kritizirali tako člani organizacije Opus Dei kot tudi katoliška cerkev, o Angelih in demonih pa je duhovnik, ki uči književnost na univerzi v rimu, dejal, da "nimajo mnenja". Vatikan s tem želi preprečiti, da bi ga ustvarjalci filma uporabljali za promocijo.

"Če sem iskren, menim, da nihče v Vatikanu ni vedel, kdaj bo premiera filma Angeli in demoni," je dejal duhovnik John Wauck. "Med pogovorom s kolegi sem izvedel, da ne vedo, da bo premiera v Rimu. Menim, da se je Cerkev odločila, da namenoma ne bo zganjala hrupa, saj bi na takšen način ustvarjalcem filma pomagala. Po Da Vincijevi šifri so se naučili, da je bolje, če so tiho," je dejal Wauck.

"Film v resnici sploh ni žaljiv do Vatikana ali katoliške cerkve, saj je navaden triler. Da Vincijeva šifra obravnava bolj občutljiva vprašanja, Angeli in demoni ne," je še dodal.

V filmu, ki v kinematografe prihaja po 15. majem, v glavni vlogi nastopa Tom Hanks, poleg njega pa igrata tudi Ewan McGregor in izraelska igralka Ayelet Zurer.