Ko smo se ob njenem stotem rojstnem dnevu prvič srečali, je še prebirala časopise in poslušala radio, potem pa se ji je vid poslabšal in ne bere več. Z novicami iz sveta in domovine jo tako seznanjajo člani družine nečaka Milana Kreačiča, s katero živi v lepi podeželski hiši.

Do radia zaradi bolečih nog tudi ne more več, ne mara pa, da bi ji ga namestili blizu vzglavja. Pravi, da sevanje škoduje zdravju, iz enakega razloga v sobi ne želi imeti niti televizijskega sprejemnika. Ji bo treba kar verjeti, kaj je za telo dobro in kaj ni, sicer ne bi dočakala tako častitljivo visoke starosti. Ali ima pri tem redkem jubileju prste vmes tudi dejstvo, da se ni nikoli poročila in imela otrok, pa naj ugotavljajo za to usposobljeni strokovnjaki. Pravi, da rada proslavlja rojstne dneve, ker jo na ta dan vedno obišče veliko ljudi. Včeraj je bil med njimi tudi brežiški župan, razveselila se je tudi velike torte, s katero so jo obdarili domači. "Veste, danes sem že ves čas v napetem pričakovanju, vi pa mi povejte, kako naj se držim, da bom lepa na sliki," je pred obveznim fotografiranjem še enkrat pokazala smisel za humor.

Kljub letom še vedno rada spremlja in komentira dogajanja po svetu. Trenutno jo najbolj skrbi naraščajoča brezposelnost, ki se je dotaknila tudi njenega Posavja. "Kar tu notri me boli zaradi tega," pokaže na prsi. Kot nekdanja delavka brežiške tovarne pohištva se je upokojila že leta 1964 in je v pokoju torej "oddelala" več kot še eno delovno dobo. Ob koncu obiska smo si tako kot lani obljubili, da se ob letu dni znova vidimo.