Očitno je bila enomesečna avantura z močnimi pripravami v japonskem olimpijskem centru uspešna, saj je Tokič dosegel odmeven rezultat v sezoni, v kateri ni najbolj blestel.

Za uvrstitev med najboljših 16 igralcev na svetu je Goričan naletel na premočno oviro - Japonca Kaiia Yošido. "Ni šlo. Tekmec je bil boljši v vseh prvinah in me je zasluženo premagal," je športno priznal petkov poraz Bojan Tokič, ki je bil največji dnevni zvezdnik v Jokohami po veliki zmagi nad južnokorejskim šampionom. Dolgo je moral odgovarjati novinarjem, ki so se spomnili tudi na izjemno potezo, ko je letos zasluženi denar na svetovnem pokalu v Dohi poklonil v sklad Sandre Paović, hrvaške namiznoteniške igralke, ki je v Franciji doživela hudo prometno nesrečo. "Lahko rečem, da sem z izkupičkom izjemno zadovoljen!" je zaključil slovenski igralec, ki ga je v Jokohami s klopi vodil oče Miroslav. Jana Tomazini je uspešen kvalifikacijski pohod končala v prvem krogu, ko je morala s 4:1 priznati premoč Madžarki Krisztini Toth.

Med najboljših 32 igralcev na svetu se je uvrstilo 12 evropskih igralcev, med najboljših 16 trije (Nemec Ovčarov, Grk Gionis in Danec Maze), v četrtfinale pa le Maze. Med najboljšo četverico so se tako pri moških kot ženskah uvrstili zgolj kitajski igralci, ki se bodo v polfinalu pomerili danes.