Italijan je prvih nekaj krogov gledal v hrbet Danija Pedrosa in Caseya Stonerja, ki sta se nekaj časa borila za prvo mesto. A se je aktualni svetovni prvak, v Evropo je prišel z le točko zaostanka za Lorenzom, kmalu spustil v lov za prvima dvema. Najprej je ujel Stonerja, Avstralec je prvi napad še odbil in se vrnil pred Rossija, ob drugem pa je bil nemočen. Tako se je Italijanu odprla pot tudi do Pedrose. Tudi Španec ni zdržal do konca dirke, Rossi ga je ujel in tudi z njim opravil v brezhibnem slogu. Za uteho domačih navijačev je Pedrosa dirko končal na drugem mestu, nekdanji svetovni prvak Stoner je bil tretji. Le dva kroga sta od cilja ločila Lorenza, ki pa se je zvrnil v pesek in ostal brez točk za SP.

Rossi si je s prvo letošnjo zmago in skupno že 98. v karieri priboril tudi vodstvo v SP. Po treh dirkah ima 65 točk, Stoner, zmagovalec uvodne dirke v Katarju, pa 54. Lorenzo, prvi s prejšnje preizkušnje na Japonskem, je po današnji ničli pristal na tretjem mestu z 41.

"Super dirka, zelo težko je bilo. Na začetku sem malo zaostal, a se mi je uspelo vrniti. S Caseyjem sva imela dober dvoboj, Danija pa je vedno težko prehiteti. A danes sem imel dobro nastavljen motor, lahko sem pritiskal do konca in res sem vesel te zmage," je bil po uspehu nasmejan Valentino Rossi