Nadzorniki so se seznanili tudi s pritrdilnim odgovorom uprave na predlog bank upnic za imenovanje prokurista družbe. Po pisanju medijev naj bi šlo za Borisa Stefančiča iz mednarodne svetovalne hiše AT Kearney.

Prav tako je nadzorni svet danes obravnaval letno poročilo holdinške družbe in skupine Istrabenz za leto 2008 s poročiloma pooblaščene revizijske hiše ter s predlogom uprave, da se čista izguba poslovnega lanskega leta v višini 222,11 milijona evrov pokrije v breme drugih rezerv iz dobička (160,57 milijona evrov), zakonskih rezerv (17,06 milijona evrov) in kapitalskih rezerv (33,36 milijona evrov), medtem ko ostane izguba v višini 11,12 milijona evrov nepokrita.

Vsebina letnega poročila po ugotovitvah nadzornikov realno prikazuje poslovanje družbe in skupine Istrabenz v letu 2008. Na osnovi preveritve letnega poročila in pregleda revizijskih poročil za leto 2008 ter predstavitve revizorjevih poročil s strani pooblaščenega revizorja je nadzorni svet potrdil omenjeni letni poročili in dal pozitivno stališče k revizorjevemu poročilu o poslovanju družbe v letu 2008.

Kot so še sporočili iz Istrabenza, je nadzorni svet na seji obravnaval tudi dopolnitev dnevnega reda skupščine, na kateri bodo delničarji 5. junija odločali o dokapitalizaciji.