Maribor – Interblock (2:3): Zaradi neodločenega izida na prvi tekmi (2:2), so se morali Ljubljančani pred številnimi gledalci v Ljudskem vrtu predstaviti v napadalni luči. To jim je v prvem polčasu uspevalo, saj so imeli izrazitejše priložnosti kot Mariborčani. Prednjačil je predvsem Robert Berič, po pol ure igre pa je po predložku Zorana Zeljkoviča goste v vodstvo popeljal Mehmedalija Ćović. Še pred odmorom je za izenačenje v drugi minuti sodniškega podaljška spretno zadel Dejan Mezga, za eksplozijo navdušenja na tribunah pa je na začetku drugega polčasa ob zaspani gostujoči obrambi poskrbel Marcos Tavares. Kljub navidezni premoči Maribora je Berič, znova po predložku Zeljkoviča, izenačil, tik pred koncem pa je junaško zadel še Josip Iličić in Interblock popeljal v finale.

Luka Koper – Hit Gorica (0:1): Koprčani so si veliko kapitala nagrabili že na prvi tekmi v Novi Gorici, včeraj pa so predvsem skrbeli, da zadržijo potrebno prednost izpred dveh tednov.
Gostitelji so v prvem polčasu z disciplinirano igro povsem omrtvili Novogoričane, ki so se nadejali popolnega napada, saj bi samo z njim lahko hitro znižali visok zaostanek s prve tekme. V drugem delu so gledalci videli več priložnosti, prednjačili pa so predvsem gostje. Edini zadetek na tekmi je padel v 70. minuti, ko je po podaji z desne strani Nebojša Kovačevič na prvi vratnici spretno poslal žogo v koprsko mrežo. Do konca tekme so imeli gosti znova pobudo, toda prave ofenzive vseeno niso prikazali.