Daimler bo svoj lastniški delež v Chryserju prodal zasebni investicijski družbi Cerberus Capital Management, posel pa bo znižal njihov dobiček pred obrestmi in davki drugega četrtletja za 700 milijonov dolarjev. Zasebna investicijska družba trenutno nadzira 80 odstotkov ameriškega proizvajalca avtomobila, še zadnjih dvajset odstotkov, ki so predmet prodaje pa naj bi bilo po zadnjih vrednotenjih Daimlerju popolnoma brez vrednosti. Med drugim pa je Cerberus javnosti pojasnil, da so se pripravljeni odpovedati svojemu lastništvu v Chryslerju, da bi bila omogočena reorganizacija družbe brez bankrota.

V Daimlerju so se med drugim obvezali, da bodo ob sklenitvi posla in v prihodnjih dveh letih vplačali 200 milijonov dolarjev v Chryslerjev pokojninski sklad. Chrysler se namreč trudi obdržati štiri milijarde dolarjev že prejetega posojila ameriške vlade, do konca tega meseca pa mora vladi predstaviti načrt prestrukturiranja in tako izpolniti dane pogoje. Obamova administracija je med drugim tudi določila, da mora Chrysler do 30. aprila skleniti partnerski posel z Italijanskim Fiatom. Če bodo dogovor sklenili, bo ameriška vlada novemu partnerstvu Chrysler-Fiat odobrila dodatnih šest milijard dolarjev finančne pomoči v obliki posojila.

Po končanem postopku prestrukturiranja bi sindikat ameriških proizvajalcev avtomobilov (UAW – United Autoworkers) postal 55- odstotni lastnik Chryslerja. Iz povzetka zadnje revidirane pogodbe med Chryslerejem in UAW pa je razvidno, da naj bi Fiat po sklenitvi partnerstva s Chryslerjem postal njegov 35-odstotni lastnik, medtem ko naj bi bilo preostalih deset odstotkov razdeljenih med državo in institucionalnimi investitorji, kot so skladi tveganega kapitala in banke.