Na dirki nihče ni bil premočan, a največ sreče in znanja je premogel Button, na roke pa mu je šlo tudi dejstvo, da so se konkurenti preveč ukvarjali sami s seboj in s tekmeci, da bi lahko resneje ogrozili Angleža. »Dirka ni bila lahka, pred štartom smo vedeli, da nas lahko na cedilu pusti motor. Nikakor nismo uspeli urediti zadovoljivega hlajenja mercedesovega osemvaljnika, ki je skozi celotno dirko deloval na zgornji dovoljeni meji, a na srečo je zdržal. Zato sem malo presenečen nad zmago, a največ sem očitno naredil ravno v prvem krogu,« je po dirki povedal zadovoljni Jenson Button. Mercedes je tako slavil 70. zmago kot dobavitelj motorjev, čeprav moštva Brawn Nemci ne jemljejo povsem za svojega.

Druguvrščeni Vettel in tretji Trulli kar nista mogla skriti razočaranja. »Drugo mesto je lep rezultat, a bil sem dovolj hiter, da bi prehitel tudi Jensona. Brawn je bil tokrat premagljiv, a izgubil sem veliko preveč časa v prometu, posebej, ko sem obtičal za Trullijem in Hamiltonom. Na koncu sem moral zaradi pnevmatik paziti, da sem obdržal vsaj drugo mesto,« je povedal Sebastian Vettel.

Pri Toyoti so potihem računali na zmago, ko sta bila oba dirkača najhitrejša na kvalifikacijah. Na dirki je v boju za stopničke ostal le še Jarno Trulli, ki pa ni imel več realnih možnosti za zmago: »Pričakoval sem veliko več. Slabo se je začelo že na štartu, slaba forma pa se je stopnjevala s tršimi pnevmatikami. Ne vem, kaj se je zgodilo, a dirkalnik je bil s temi pnevmatikami skoraj povsem brez oprijema. Zamudili smo lepo priložnost za prvo zmago.« Pri Trullijevemu moštvenemu tovarišu Timu Glocku, ki je nekaj časa celo vodil, so se težave z oprijemom stopnjevale do te mere, da je Nemec osvojil le dve točki.
Z malce več dobre volje, a z veliko mero realnosti, je dirko kot četrti končal Lewis Hamilton, ki se je od štarta do cilja boril s tekmeci in z dirkalnikom, ki ne sodi med najboljše: »Malo nam je pomagalo, da na tej stezi ni veliko hitrih ovinkov, ki nam ne ležijo, ter to, da je tukaj sistem kers precej pomagal. Nisem mogel držati koraka z Brawnom, Red Bullom in Toyoto. Bojim se, da bo na naslednji dirki čez 14 dni v Barceloni za nas zelo težko.«

V kako globoki krizi so pri Ferrariju, govori podatek, da je Kimi Raikkonen s šestim mestom osvojil prve točke za rdeče v letošnji sezoni. V prvem ovinku sta se zapletla prav s Felipom Masso, pri čemer si je Brazilec poškodoval sprednje krilce in nato skozi dirko ni več napredoval dlje kot do 14. mesta.