Manifestacija, ki se jo je po oceni organizatorjev udeležilo 800 do 900 ljudi, se je v slovenski prestolnici začela na Trgu OF, nato pa so udeleženci odšli po Miklošičevi in Slovenski ulici do ministrstev za notranje zadeve in finance, kjer so protestirali zaradi azilne politike in zahtevali dohodek za vse.

Povorka je nato nadaljevala pot do parlamenta, od tod pa so udeleženci manifestacije odšli proti Kongresnemu trgu, kjer se je manifestacija tudi končala.

Manifestacije, ki so jo podprli podmladki večine koalicijske strank - Mladi Forum SD, Mladi liberalni demokrati in podmladek Zaresa -, se je udeležilo tudi nekaj poslancev omenjenih strank.

Poslanka SD Silva Črnugelj je v izjavi povedala, da se udeležuje skoraj vseh takih protestov. Zato, je poudarila, ker želi s tem pokazati svoje mnenje. Kot je dejala, je potrebno javno pokazati nasprotovanje tistim, ki sprožajo kakršnokoli nestrpnost. "Posameznik ni dovolj," je zatrdila. Ob tem je dodala, da je danes fašizem bolj prikrit, "kar je mogoče še bolj nevarno".

Poslanec Zaresa Ivo Vajgl je v izjavi za medije poudaril, da je na prireditev prišel zaradi zavzemanja za strpnost in zaradi nasprotovanja "vsaki obliki fašistoidne nestrpnosti". Ta se, je nadaljeval, artikulira na različne načine. Pri tem je med drugim omenil "neofašiste v sosednjih državah, ki kažejo izrazito in odprto sovražnost do Slovencev" in "prve znake nestrpnosti do drugačnosti in drugačnih, ki se kaže do izbrisanih".

Konca manifestacije na Kongresnem trgu se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je v izjavi za medije povedal, da podpira omenjeno manifestacijo. Z udeležbo na manifestaciji pokažemo "tistim, ki so na političnih funkcijah, da podpiramo enakopravnost in strpnost vseh ljudi," je dejal.