Še bolj zanimiv je bil Tahirovičev jutranji nastop, ki ga je končal z novim rekordom mitinga 27,49. S tem se je še bolj zaostril položaj v slovenskem taboru, saj za nastop na 50 m prsno na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rimu tekmujejo trije slovenski reprezentanti. Matjaž Markič je pred tednom dni s 27,40 poskrbel za nov slovenski rekord, Damir Dugonjič je isti dan v ameriškem Stanfordu dosegel osebni rekord 27,47, Tahirovič pa je že tretji slovenski plavalec v sezoni z dosežkom pod 27,50.

"Saj ne vem, ali naj bom jezen ali ne. Dosegel sem dva vrhunska izida in kot kaže, bo med nami na koncu odločala sreča, saj vsi trije plavamo izide, ki sodijo v svetovni vrh. Škoda, ker tukaj niso bili dobri startni bloki, saj imam res dober start. Nov najboljši izid bom zdaj pač naskakoval čez 14 dni na mitingu v Atenah," je svoja nedeljska nastopa videl Tahirovič.

Za nov slovenski rekord pa je na 200 m mešano poskrbela plavalka Žita Radovljice Anja Klinar. Slednja je na Dunaju izboljševala svoje osebne rekorde enega za drugim. Najboljši nastop ji je uspel prav v zadnji disciplini na 200 m mešano, kjer je z 2:13,39 skoraj za sekundo izboljšala državni rekord Alenke Kejžar (2:14,23), s katerim je slednja osvojila medaljo na evropskem prvenstvu leta 2002 v Berlinu. Izid Klinarjeve pa je zadostoval za drugo mesto, saj jo je za osem stotink ugnala avstrijska šampionka Mirna Jukič. Jukičeva je zmagala tudi na 50 prsno, kjer je Klinarjeva s 33,42 prav tako za pol sekunde popravila lasten osebni rekord in osvojila tretje mesto.

"Pred Dunajem sem vedela, da sem dobro pripravljena in te rekorde sem kar nekako pričakovala. Takega izida, kot sem ga dosegla danes na 200 mešano pa ne, a sem imela dodatno motivacijo v Mirni Jukič. Dobro sem se je držala in ker mi po prsnem slogu ni preveč ušla, sem dala vse od sebe, saj vem, da sem boljša od nje v kravlu. Vseskozi sem jo lovila, na žalost pa mi je zmanjkalo tistih nekaj stotink. Tudi z ostalimi nastopi sem zadovoljna, še najmanj s tistim na 400 mešano, kjer sem izbrala napačne kopalke, a bom vsaj za drugič vedela kako in kaj. Pred SP bo še dovolj priložnosti za dobre izide," je rekordne dosežke pokomentirala Klinarjeva.

Slovenski plavalci so v nedeljo osvojili še kopico stopničk. Nina Sovinek je bila tretja na 50 m prosto, z dosežkom 26,47 pa se je osebnem rekordu približala na dve desetinki. V tej disciplini je v finalu nastopila tudi Klara Verbič iz ljubljanske Ribe. Najštevilčnejša je bila slovenska zasedba na 400 m prosto, kjer je tretje mesto osvojila Radovljičanka Nina Cesar, mesto za njo se je uvrstila Ravenčanka Tjaša Oder, na mestih šest do osem pa so se zvrstile radovljiške plavalke Teja Zupan, Neja Škufca in Maja Cesar. Luka Turk je v moški konkurenci na 400 prosto zasedel drugo mesto.

Prihodnji vikend bo večina reprezentantov prostih, vnovič pa se bodo zbrali čez 14 dni na mednarodnem mitingu na ljubljanski Iliriji.