Polavderjevi tokrat žal ni uspelo. Potem ko se je na zadnjih treh prvenstvih (Tampere 2006, Beograd 2007, Lizbona 2008) ovenčala z bronom, pa ji tokrat preboj na stopničke ni uspel. "Usodna" je bila Turkinja Gulsah Kocaturk, ki jo je Polavderjeva v karieri dvakrat že premagala. Tokrat se je izšlo drugače, bronasta z lanskih OI v Pekingu je morala Turkinji po končnem prijemu na polovici borbe priznati premoč in se zadovoljiti s petim mestom.

Polavderjeva je sicer v prvem krogu brez večjih težav premagala Lariso Čerić iz Bosne in Hercegovine, v četrtfinalu pa je bila boljša tudi od domačinke Irine Leonidze, ki jo je po dobri minuti borbe ugnala z iponom (10:0). V polfinalu se je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana "spoprijela" s precej težjo Poljakinjo Ursulo Sadkowsko, ki jo je v karieri petkrat že premagala, trikrat pa je bila boljša Poljakinja. "Luca" je povedla, a je Poljakinji le malo pred koncem uspel met za vazari (7:0) in napredovanja v finale se je veselila Sadkowska, Polavderjevi pa je tako preostala le še borba za bron, kjer pa ni bila uspešna.

Zadnji dan prvenstva je na tatami stopil tudi najtežji slovenski borec Matjaž Ceraj. Celjanu pa je žreb v prvi borbi namenil precej težjega Poljaka Janusza Wojnarowicza. Borba po petih minutah rednega dela ni dala zmagovalca, zato sta morala borca v podaljšek, kjer je odločala zlata točka. Več sreče in znanja je imel Poljak, ki je Ceraja premagal z juko, s čimer je Ceraj ostal brez repasaža in brez uvrstitve.

Reprezentanca se v domovino vrača v ponedeljek, kjer se bo ob 11. uri na Ostrožnem pri Celju predstavila javnosti. Slovenija je v Tbilisiju osvojila dve kolajni, obe v sobotnem programu, ko je Urška Žolnir v kategoriji do 63 kg premagala vse nasprotnice in se veselila zlata, kolajno pa je po 40 letih suše v slovenskem moškem judu osvojil tudi Aljaž Sedej, ki je bil v kategoriji do 81 kg bronast. Petra Nareks (do 52 kg) in Polavderjeva sta bili peti, medtem ko so Ana Velenšek (do 70 kg), Roki Drakšič (do 66 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg) ostali brez uvrstitev.