Razlika v kakovosti je namreč že na prvih dveh tekmah finalne serije prišla do izraza, na tretji pa so jo Blejci le še potrdili. Od prve do zadnje točke je bilo jasno, kdo bo zmagovalec, zato ljubitelji adrenalina ne bi nič zamudili, če bi namesto v radovljiško dvorano zavili v sosednjo sobo, kjer so se mladi hrusti potili v fitnesu. Na račun so prišli zgolj navijači ACH Volleyja, ki so pričarali predirljivo vzdušje in skupaj z igralci v oranžnih dresih uživali v šestem naslovu državnega prvaka.

"V finalu pokala je bilo precej težje. Takrat je bil Salonit trši oreh, medtem ko smo bili na treh finalnih tekmah suvereni. Nismo imeli nerazpoloženega igralca. Za nameček so Kanalci vseskozi zaostajali, zato so morali igrati tvegano, ob takšni igri pa praviloma pride do večjega števila napak. Zelo dobro smo se pripravili na tekmeca, kar je bil eden ključev do suverene igre na vseh treh finalnih tekmah. S psihološkega vidika je bila zelo pomembna zmaga na prvi tekmi v Kanalu," je, medtem ko so se soigralci zabavali z gigantsko steklenico penine, razlagal Andrej Flajs.

Blejci so v obeh domačih tekmovanjih izpolnili pričakovanja, na evropskem parketu pa jim je šlo slabše. To velja predvsem za srednjeevropsko ligo. "ACH Volley ni klub, ki bi se zadovoljil le z domačimi lovorikami, zato sezona na mednarodni ravni z izjemo uvrstitve v osmino finala lige prvakov ni bila uspešna. Poraz v finalu srednjeevropske lige je pustil črn madež," je dodal Flajs, ki si bo v naslednjih dneh lahko privoščil krajši oddih, nato ga čakajo reprezentančne obveznosti.

Eden bolj nasmejanih je bil Matija Pleško, ki je osvojil osmi naslov slovenskega prvaka v svoji karieri, s čimer je izboljšal svoj rekord. Za blejskim kapetanom je težka sezona. V precejšnjem delu le-te je bil na stranskem tiru, ob koncu pa je, potem ko je prišlo do prevetritve moštva, ekipo popeljal do pričakovanega naslova. "Z vsemi soigralci sem se vedno odlično razumel, tudi s tistimi, ki niso več člani kluba. Res je, da se je v ozadju marsikaj dogajalo, a je treba za dobro ekipe iti tudi preko tega. Najbolj pomembno je, da je ACH Volley prvak, o vseh ostalih stvareh se bomo lahko pogovarjali v prihodnjih dneh. Tudi o morebitnem podaljšanju pogodbe, ki se mi je iztekla," je povedal Mitja Pleško.

Pred novo sezono vodstvo ACH Volleyja čaka pomembna naloga. Skupaj morajo zbobnati primeren igralski kader, ki bo moral biti še bolj kakovosten, če bodo Blejci dobili povabilo v ligo prvakov. Že sedaj je jasno, da vsi, ki so bili člani kluba v pravkar končani sezoni, ne bodo ostali zvesti oranžni barvi. Jasmin Čuturič, ki je bil skupaj s Sebastijanom Škorcem odstranjen iz ekipe, naj bi si klub poiskal v Franciji, še nekaj igralcem pa so se pogodbe iztekle.