"Prva biatlonska kolajna z velikih tekmovanj je pomembno zaznamovala letošnjo sezono, drugo pomembno dejstvo pa je pričetek izgradnje prepotrebnega Športno-rekreacijskega centra na Pokljuki, zaradi česar smo v sezoni ostali tudi brez tekem svetovnega pokala. Pomemben je tudi podatek, da se povečuje delež mladih tekmovalcev na tekmah slovenskega pokala, kar je razveseljivo. Baza tekmovalcev v članskih kategorijah je komajda zadovoljiva, vendar z njimi dosegamo velik izkupiček, s katerim smo lahko zelo zadovoljni," je na sestanku v uvodu poudaril Peter Zupan, predsednik zbora, obenem pa izpostavil, da biatlonci v pravkar končani sezoni niso uspeli pridobiti novega generalnega pokrovitelja reprezentanc, a: "Nam je kljub težki gospodarski situaciji vendarle uspelo obdržati v tem športu naše dosedanje partnerje."

Dela na Pokljuki potekajo, a bodo končana nekaj kasneje od prvotnih predvidevanj. Delo so letos onemogočale obilne snežne padavine in nekatere tehnične omejitve. Zupan razlaga, da se bodo dela na objektu predvidoma zaključila meseca avgusta, zunanja infrastruktura pa nekje do konca julija. Začetek delovanja ŠRC je predviden za poletne mesece, objekt pa bo funkcionalen od 1. septembra dalje.

Zupan je poudaril tudi dobro poslovanje biatloncev, ki so sezono zaključili s pozitivno bilanco. "Sezono smo končali s pozitivnim saldom, kar je pomembno za naslednjo olimpijsko sezono, v katero vstopamo brez starih dolgov. Olimpijske norme so v večini primerov že dosežene in tekmovalke ter tekmovalci se lahko brezskrbno pripravljajo na enega najpomembnejših dogodkov štiriletnega ciklusa, kar zimske olimpijske igre nedvomno so. Strokovno vodstvo reprezentanc ostaja kadrovsko nespremenjeno in sodelovanje z njim nadaljujemo tudi v naslednji sezoni.

Direktor reprezentanc Borut Nunar pa je izpostavil, da se strokovna ekipa tudi v naslednji sezoni ne bo spreminjala."Pri realizaciji rezultatskih ciljev smo z omejenimi ekipami dosegli skoraj vse, kar so si zastavili trenerji. Le pri ženskah, kjer se je naša vrsta prepolovila, so cilji ostali nerealno visoko postavljeni, vendar jih zavestno nismo korigirali. Z ekipami smo se udeležili vseh večjih tekem. Izjeme so bile le nekatere bolj oddaljene tekme IBU pokala, evropsko prvenstvo v Rusiji in univerzijada na Kitajskem. Skrbeli smo, da so imeli tekmovalke in tekmovalci kar najboljše pogoje za delo. Okrnjena ekipa ob koncu sezone je kljub nezavidljivi finančni situaciji omogočila tudi nastope na finalu svetovnega pokala v Hanti Mansijsku. Tudi delo v mlajših kategorijah rojeva sadove. Izmed 71 otrok, ki so se udeležili poletnih biatlonskih taborov, se jih je deset selekcioniralo v Šolo biatlona. Vzpostavlja se baza, ki naj bi v prihodnje skrbela za rodove novih biatloncev."

Biatlonci so potrdili tudi sestave reprezentanc za olimpijsko sezono. V ženski reprezentanci A so Teja Gregorin (SK Nika Ihan), Tadeja Brankovič Likozar (TSK Merkur Kranj) ter Dijana Ravnikar in Andreja Mali (obe TSK Jub Dol). Nespremenjena ostaja tudi najboljša moška vrsta: Janez Marič (TSK OGP Grad Bled), Klemen Bauer, Peter Dokl (oba SK Ihan), Vasja Rupnik (TSK Valkarton Logatec) in Jože Mehle (SK Brdo). Ob tem so biatlonci potrdili tudi ostale selekcije.

Na predlog tekmovalne komisije so bili za sezono 2008/09 izbrani tudi najboljši tekmovalci. Med ženskami je ta naslov pripadel svetovni podprvakinji Teji Gregorin, med moškimi Janezu Mariču, v mladinski konkurenci Simonu Kočevarju (SK Kovinoplastika), najboljši klub je bo izboru zbora SK Brdo, priznanje za najboljši klub za delo z mladimi pa je postal SK Kovinoplastika Lož.