Dokazali so, da so še vedno za razred boljši od vseh ostalih slovenskih ekip, čeprav so ob nerodnem času, tik pred začetkom končnice državnega prvenstva, prevetrili ekipo. Mlade sile so dobile več priložnosti za igro in se izkazale. Kanalci še posebno na drugi tekmi v Radovljici niso imeli možnosti in zdi se, da se tudi sami že počasi vdajajo v usodo.

Zavedajo se, da danes v Radovljici lahko zmagajo le ob idealnem razpletu - če jim bo šlo vse od rok, Gorenjcem pa nič. "Blejci so na domačem igrišču povsem druga ekipa kot v gosteh. V Radovljici so igrali veliko bolje kot v Kanalu in na drugi tekmi nismo imeli nobenih možnosti. Bili so boljši v vseh elementih odbojkarske igre. Njihov najmočnejši adut je servis, s katerim so nas spravili od mreže in onemogočili hiter napad. Čeprav nimamo najboljše popotnice pred tretjo tekmo, vse še ni odločeno," je bil ob pogledu na minuli tekmi realen sprejemalec Salonita Jernej Potočnik, ki se lahko pohvali tudi z naslovom državnega prvaka v odbojki na mivki. Nekdanji igralec Bleda upa, da se finalna serija ne bo končala že po treh tekmah. Toda vprašanje je, na kakšen način lahko Kanalci izsilijo vsaj še četrto tekmo. Odgovor 27-letnega Gorenjca je naslednji: "Igrati moramo tako, kot je Bled na zadnji tekmi. Če bodo imeli vsi naši serverji dober dan in nam bo uspelo Blejce spraviti stran od mreže, imamo možnosti. V tem primeru bi lahko do izraza prišel naš visok blok."

Eden glavnih adutov v vrstah ACH Volleyja bo Davor Čebron, ki upa na ponovitev predstav s prvih dveh tekem. "Prvi tekmi smo odigrali na visoki ravni. Nadejam se, da bo tako tudi na tretji in da nas Kanalci ne bodo presenetili s kakšno novostjo. Do teh težko pride, saj drug drugega poznamo do potankosti. Najbolj pomembna bo psihološka priprava. Pričakovali smo, da bo Salonit trši oreh," je povedal Čebron, ki se mu v primeru zmage skupaj s soigralci, pijatelji in družinskimi člani v Radovljici obeta zabava, a sam pravi: "Najprej je potrebno zmagati, nato bomo razmišljali o bolj sproščenih rečeh."