Če dodamo še igralsko kariero, se število služb povzpne na 22, držav pa na 14. Velibor, ki ga ves svet pozna pod imenom Bora, je pred dnevi v Bagdadu podpisal pogodbo za vodenje reprezentance Iraka na pokalu konfederacij od 14. do 28. junija v Južnoafriški republiki. Tekmovanje z nastopom osmih reprezentanc (Južnoarfriška republika, Španija, Nova Zelandija, Irak v skupini A, ZDA, Brazilija, Italija, Egipt v skupini B) bo generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto na jugu Črne celine.

Milutinović je svetovni rekorder, saj je kot selektor sodeloval na petih svetovnih prvenstvih s petimi različnimi reprezentancami. Na svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki je vodil domačo reprezentanco, 1990 v Italiji Kostariko, 1994 v ZDA domačo reprezentanco, 1998 v Franciji Nigerijo, 2002 na Japonskem in v Južni Koreji pa Kitajsko. Kostariko je prevzel tik pred svetovnim prvenstvom. V ZDA so ga poimenovali človek, ki dela čudeže. Z Mehiko se je skozi kvalifikacije uvrstil na svetovno prvenstvo 1998, a je na mondialu v Franciji raje vodil Nigerijo.

Razen s Kitajsko se je z ostalimi štirimi reprezentancami skozi uspešne nastope v skupini uvrstil v drugi del tekmovanja. Čeprav s Kitajci, ki so med svetovnim prvenstvom 2002 na otoku Džedžu bivali v sosednjem hotelu kot Slovenija, ni bil rezultatsko uspešen (3 porazi, 0 doseženih in 9 prejetih golov), je v tej državi še vedno izjemno priljubljen, saj na eni izmed spletnih strani piše svoj blog, v katerem se predstavlja kot navijač kitajske reprezentance. Ko je bil selektor na Kitajskem, je povzročil novo revolucijo in obogatel. Z reklamami, tedaj se je pojavil skoraj na vsakem izdelku, je zaslužil milijone dolarjev. Leta 2003 so ga funkcionarji srbske nogometne zveze nekaj mesecev prepričevali, naj prevzame vodenje reprezentance domovine, v kateri se je rodil, vendar je ponudbo zavrnil. Zadnji dve selektorski avanturi s Hondurasom in Jamajko sta se končali neslavno zaradi sporov z vodstvi zvez, menedžerji, igralci in mediji.

Kot klubski trener je največ časa delal v Mehiki, kjer tudi živi, saj je poročen z Mehičanko in ima tudi mehiško državljanstvo. V tujini je kot klubski trener deloval v Argentini in ZDA (neslavni negativni rekord z le 7 zmagami in kar 25 porazi z moštvom Metro Stars), kratki epizodi z nekaj tekmami na klopi je imel v Italiji (Udinese iz Vidma je tedaj igral v drugi ligi) in Katarju (Al-Sadd).

Tako pogosto, kot je menjal trenersko službo, se je tudi kot igralec selil iz kluba v klub. V 15 let dolgi karieri je igral za osem klubov: Bor, OFK Beograd, Partizan (za črno-bele je igral skupaj z bratoma Milošem in Miloradom) v Jugoslaviji, Monaco, Nice, Rouen v Franciji, Winterthur v Švici in UNAM Pumas v Mehiki. Kot velik šarmer neizmerno uživa v medijskem blišču.