Ajdo je k prijavi na izbor za najlepšo športnico prepričala prijateljica, ki je v mladi atletinji videla lepotni potencial. "Sploh nisem pričakovala naslova," je bila presenečena lepotica, ki jo je malce skrbelo, kako bo izvedla nastop, saj je zaradi priprav v Ameriki zamudila generalko. Zmagovalka je bila navdušena nad glavno nagrado, avtom, čeprav vozniškega izpita še nima. Za Dnevnik je povedala, da pevskih ambicij, kot jih imajo mnoge slovenske misice, nima, zato upa, da ji bo laskavi naslov pomagal predvsem pri pridobivanju sponzorjev za športne podvige v prihodnosti.

Žirija, ki so jo sestavljali štirje vrhunski slovenski športniki, trije predstavniki sponzorjev in lanskoletna miss športa Pia Arhar, je za prvo spremljevalko razglasila 18-letno Lorino Smolnikar, uspešno karateistko, naziv druge spremljevalke pa je dobila prav tako 18-letna Amadeja Teraž, zagreta duo- in triatlonka. Lenta miss fotogeničnosti je pripadla 20-letni Škofeljčanki Dijani Kalender, ki se je prijavila brez kakršnih koli pričakovanj, zato je bila še toliko bolj vesela tega naziva. Na odru Festivalne dvorane bi se moralo pomeriti dvajset finalistk, vendar se je Tanja Dimič morala umakniti s tekmovanja za najlepšo športnico, ker je bila izbrana med finalistke za miss universe 2009.

Ta izbor se od drugih lepotnih tekmovanj v Sloveniji po besedah organizatorja in ustanovitelja miss športa Srečka Čoža razlikuje po tem, da je edini, ki ima pozitiven slogan in ki "vsa dekleta poziva k temu, naj se ukvarjajo s športom in naj ravno s slednjim oblikujejo svojo postavo". Devetnajst lepotic, ki so jih izbrali izmed 280 prijavljenih deklet, se je predstavilo v kopalkah, v športnih oblačilih, večernih oblekah in nazadnje še v vsakdanji opravi. Najzanimivejši je bil drugi izhod, saj so v polminutni točki pokazale, kaj vse počnejo kot športnice.

Čeprav so prireditev nekoliko motile težave z ozvočenjem, jih je voditeljski par, tekačica Brigita Langerholc in novinar Sašo Jerkovič (slednji je dobršno mero tehničnih motenj v svoji profesionalni karieri že dal skozi), znal primerno obrniti na šalo. Dvorano so poleg lepih športnic z glasbenimi nastopi še dodatno pogreli Katja Fašnik, Gino, Samuel Lucas in Čuki. Najboljše vzdušje pa so ustvarili hrvaški pevec Jacques Houdek ter akrobacije plesno-navijaških skupin Beli zmaji in 30+.