Rokometaši z Obale so na letošnjem pokalnem turnirju na domačih tleh ubranili lansko prvo mesto iz Celja. Odpor državnih prvakov so v lepem vzdušju in pred 2500 gledalci strli predvsem z dobro obrambo, Celjani pa po napornem in psihološko zahtevnem polfinalnem boju proti Velenjčanom v današnjem finalu niso bili zmožni vnovič ponoviti predstave na najvišji ravni.

Izbranci domačega stratega Matjaža Tominca so si prvo otipljivo prednost priigrali v 13. minuti, ko je bilo 6:3, zalogo pa so do konca neprestano plemenitili. Koprčani so Celjanom največ preglavic povzročali z neprestanimi menjavami obrambnih formacij, na drugi strani pa igralci iz mesta ob Savinji v svojih vrstah niso imeli posebej razpoloženega igralca. Na začetku je njihova igra bolj ali manj slonela na Miladinu Kozlini, junak polfinalnega obračuna z Velenjčani pa je bil vendarle preveč osamljen, a tudi manj razpoložen kot na sobotnem dvoboju.

Koprska vrsta je bila v tem segmentu igre veliko bolj izenačena, nevarna je bila z vseh igralnih položajev, pa tudi seznam strelcev je bil veliko izdatnejši kot na strani njihovih nasprotnikov. Najvišjo razliko štirih golov so si v prvem polčasu priigrali tik pred odhodom na odmor (13:9).

Koprska prevlada se je nadaljevala predvsem v prvi polovici drugega polčasa, ko so domačini Celjanom prizadejali tudi usodne udarce. Z granitno obrambo - v prvih 45 minutah so prejeli le 14 golov - in učinkovitimi akcijami so se na trenutke prav poigravali s tekmeci in si že v 42. minuti priigrali osem golov prednosti (20:12). V zadnjih petnajstih minutah je njihova zbranost močno popustila, predvsem pri zaključnih strelih, kjer se je izkazal tretji celjski vratar Aljoša Čudič. Z nekaterimi "stihijskimi" akcijami so v 53. minuti resda prepolovili visoko razliko in znižali na 18:22, a v napadu v svojih vrstah niso imeli igralca, ki bi končnico zmogel narediti bolj razburljivo.