Los Angeles Lakersi bodo v prvem krogu končnice igrali proti ekipi Utah Jazz. Petindvajset letni Mariborčan Vujačić je v pretekli sezoni igral pomembno vlogo prav v končnici. Po petih letih v najmočnejši ligi na svetu je seveda dovolj izkušen, da zna pravilno načrtovati igralsko formo.

Pred začetkom končnice je slovenski reprezentant ocenil redni del sezone 2008/09 in predstavil cilje v "playoffu" lige NBA, ki so seveda visoki in glede na prikazano dosegljivi. "Ekipa Los Angeles Lakers ima bogato tradicijo. Povsem jasno je, da je naš cilj naslov lige NBA. Tako razmišlja uprava in tako razmišljamo tudi vsi igralci. Po petih letih graditve ekipe je napočil čas, da ponovno osvojimo naslov. Že v rednem delu sezone smo si postavili visok cilj, in sicer smo želeli slaviti največ zmag v zgodovini rednega dela. To nam ni uspelo, a mislim, da imamo sedaj samo še dodatno motivacijo, da osvojimo naslov prvaka. Ni skrivnost, da razmišljam tudi o reprezentanci in da imam tudi tam visoke cilje, a trenutno je v mojih mislih samo naš naslednji nasprotnik, to pa je Utah Jazz, in seveda kako lahko jaz pomagam, da pridemo do zmage. Gremo stopničko za stopničko," je načrte razkril Vujačić.

"Nikoli ne iščem izgovorov, toda ta sezona se zame ni začela tako kot sem si želel, saj sem imel veliko težav s poškodbo gležnja. Za nameček so sledile še manjše poškodbe in trener mi ni namenjal veliko minutažo. Po poškodbi sem si seveda želel čim prej vrniti v staro formo, a nisem dobil priložnosti, ki sem jo želel," je povedal Vujačić, član najboljšega moštva zahodnega dela lige NBA Jezernikov. "Igral sem po principu hladno-toplo. Trener me je veliko menjal, oziroma, lahko bi rekel, da sem bil nenehno na prepihu, ali še bolje, da sem dobil priložnost po načelu 'ven-not'. Imel sem tudi nekaj sestankov s trenerskim štabom in dobil zagotovila, da name računajo, ko bodo prišle najpomembnejše tekme. To se je tudi zgodilo. In v zadnjih mesecih sem ujel pravi igralski ritem. Z dobro minutažo in igralskim ritmom pa sem prišel do prave forme. Ta je za vsakega igralca izredno pomembna. Sedaj je pred menoj in mojim moštvo najpomembnejši del sezone," je opisal občutke pred odločilnimi dvoboji končnice lige NBA.

Za Raša Nesterovića (Indiana Pacers), Bena Udriha (Sacramento Kings) in Gorana Dragića (Phoenix Suns) so se nastopi že končali, saj se njihova moštva niso prebila v končnico prvenstva lige NBA.