Letošnje prvenstvo, ki poteka skupaj s Hrvaško in brez Avstrijcev, je že v uvodni vožnji postreglo s finalom pred finalom. Pomerila sta se glavna favorita Žagar in Pavlic. Žagar je z odličnim startom iz pozicije B že v prvem zavoju odločil dvoboj v svojo korist. Pavlic, ki je startal iz pozicije C, se je Žagarju sicer do konca vožnje močno približal, slovenski prvak pa se ni pustil zmesti in najprestižnejša zmaga na tej dirki je bila njegova.

Druga vožnja je postregla s prvim padcem tudi med najizkušenejšimi vozniki. Po dobrem startu je povedel Denis Štojs, Izak Šantej pa se je do vhoda v drugi zavoj prebil na drugo mesto, ko je vanj trčil domačin Ivan Vargek. Oba sta padla, za drugi start pa je bil izključen Vargek. V drugo je najbolje startal Šantej, a sta ga tekmeca v drugem zavoju dohitela in se zaletela. Tu je krajšo potegnil Denis Štojs, ki se je sredi zavoja zavrtel in padel. Šantej je tako brez večjih težav privozil do prvih treh točk. Za še dve slovenski zmagi pa sta v preostalih dveh vožnjah pred prvim premorom poskrbela Matija Duh in Maks Gregorič.

Nekdaj večni obračun Žagarja in Šanteja je za slednjega v šesti vožnji izzvenel več kot klavrno. Ob Žagarju in Alešu Kraljiču je Štojsa prehitel še domači mladinec Renato Cvetko in najizkušenejši voznik na tej dirki je tako ostal celo brez točk. Tretja etapa dirke je minila brez večjih pretresov in s pričakovanimi zmagovalci. Žagarjem, Pavlicem, Gregoričem ter Čondo.

Zanimiv dvoboj Pavlica in Gregoriča v 15. vožnji je najprej prinesel padec Štojsa v prvem zavoju, kar je pomenilo prekinitev, ko je bil v vodstvu Gregorič. Po prekinitvi je Gregorič trčil v Pavlica, na srečo pa sta oba ostala nepoškodovana, Pavlic pa očitno še bolj motiviran, saj v ponovljeni vožnji ni do pustil presenečenja.

Pred zadnjimi štirimi vožnjami je bil nepremagan le še Žagar in ko je v zadnjem nastopu premagal še Gregoriča, so bile stopničke razdeljene.

Žagar tako več kot uspešno začenja naskok na osmi naslov prvaka, Pavlic in Gregorič pa sta mu prav tako povsem blizu, kot je bilo že na koncu lanske sezone. Naslednja dirka tega prvenstva, ki bo prav tako v Donjem Kraljevcu, bo 15. avgusta.