Kot je povedal Lahovnik, nekateri v vladi očitno menijo, da je neukrepanje v teh trenutkih mogoče, medtem ko sam meni, da je čas za ukrepanje. Po njegovem mnenju razmere v gospodarstvu namreč "ne omogočajo, da ne bi ukrepali tam, kjer je to potrebno. Zato je resnično čas, da premislimo ali lahko ostanemo v tej vladi, kjer očitno obstajajo prehude razlike med partnerji, ali pa je bolje, da si podamo roko in zaželimo srečno," je dejal predstavnik stranke Zares.

To kar se dogaja sedaj, po njegovem ni nič novega, saj so v stranki do zdaj že velikokrat "izpostavili določene probleme. Začelo se je s celo vrsto nekaterih zelo spornih imenovanj, pozneje je ta praksa nekoliko prenehala, zdaj pa vlada očitno nima poguma, da bi rekla bobu bob, tam kjer je to treba, čeprav to ljudje pričakujejo," je dejal. Kot je dodal, se v zadnjem času vse več ljudi sprašuje, "ne samo kdo vodi NLB, ampak včasih celo tudi, kdo vodi to državo".

Glede na "očitne konceptualne razlike" v vladi pa Lahovnik tudi ni izključil možnosti, da bi odstopil kot minister za gospodarstvo in v zvezi s tem dodal: "Bomo videli, kaj bo prinesel naslednji teden."

Da je čas za resen premislek o tem, ali naj Zares ostane v vladi, je Lahovnik dejal tudi za televizijo POP TV. V stranki si po navedbah televizije želijo, da predsednik uprave NLB "Draško Veselinovič gre. Nesprejemljivo, namreč je, da država v času gospodarske krize skrbi za tajkune in potem tiči glavo v pesek," Lahovnikove besede povzema televizija.

Ob tem televizija še poroča, da Zares pri nasprotovanju Veselinoviču ni osamljen in navaja besede predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca: "Glede na to, da je bilo že narejeno eno izplačilo, verjetno to vodstvo ni v stanju, da bi obvladovalo zadeve v NLB."