Nafta - Domžale: V Lendavi sestankujejo in iščejo izhod iz krize, ki je že kronična, saj po sijajni jeseni vselej pride katastrofalna pomlad. Letošnji izkupiček je skoraj dva meseca stara zmaga (21. februar), dva remija in pet porazov. Navijačem se skušajo odkupiti tako, da bo vstop na tekmo prost. Domžalčani bodo v Lendavi sklenili serijo treh gostovanj zapored. "Nafta je trenutno v krizi in prepričan sem, da delajo vse za njeno dokončanje. Bili so hit jesenskega dela in sedaj so v situaciji, ki je ne bi želel niti svojemu najhujšemu nasprotniku," pravi trener Domžal Vlado Badžim, ki optimizem gradi na taktično zreli igri ob remiju v Ajdovščini, kjer so igrali bolje kot ob zmagi na Ptuju. Naš tip: 0.

Hit Gorica - Luka Koper: Goričani se bodo skušali oddolžiti Koprčanom za ponižanje v sredo v pokalu (4:2). Za Koprčane je boj za obstanek pomembnejši od pokala Hervis, kar pomeni, da bi morali najboljše strelivo prihraniti za danes, a so ga očitno postrelili že v sredo v novogoriškem športnem parku. Naš tip: 1.

Mik CM Celje - Labod Drava: Čeprav Celjani letos niso prejeli še niti evra iz naslova plač in premij, so trdno na drugem mestu, njihova igra pod taktirko Slaviše Stojanoviča ima rep in glavo, zato zmagujejo tudi z igralcem manj. V Celju se še ni poleglo razburjenje po izključitvi Martina Šarića, Argentinca s hrvaškimi koreninami, v Velenju in ostri kazni - prepovedi nastopa na kar šestih tekmah. Ptujčani napovedujejo pohod na tri točke, realnost pa je druga liga, predvsem pa čim manj stroškov, zato še niso zamenjali trenerja Zildževića, na seznamu nekdanjih igralcev pa naj bi že bila Hrvat Bošnjak in nekdanji slovenski reprezentant Tiganj. Naš tip: 1.

Maribor - Rudar: "Za nas je vsaka naslednja tekma odločilna. Čeprav smo Rudar v letošnji sezoni premagali že štirikrat, se ne slepimo, da nas čaka lahko delo. Veliko tekem smo odigrali proti Rudarju, vselej je bilo težko. Velenjčani igrajo kakovosten nogomet, vendar končni izkupiček je odvisen le od nas samih," pravi trener Maribora Darko Milanič. Za Velenjčane je tekma drugi izpit zrelosti, potem ko so najboljše moštvo spomladi. Na prvem izpitu proti Celju so pogrnili. Naš tip: 1.