Z drugačnimi težavami se po evropskem prvenstvu ukvarja Mitja Petkovšek. Podprvak na bradlji, kjer mu je skalp vzel Francoz Yann Cucherat, se ubada s spomladansko utrujenostjo in pomanjkanjem motivacije. Glede na to, da ima kljub napornemu urniku spomladanskih tekem za sabo že prvi vrhunec sezone, so težave pri Ljubljančanu razumljive. A Petkovšek je venomer na tekmi znal izkoristiti tekmovalni adrenalin sebi v prid, tekma pred domačimi gledalci pa bo gotovo lepa spodbuda za motivacijo. Morda mu bo pomagalo tudi včerajšnje priznanje za športno potezo meseca marca, ki sta jo prejela s trenerjem Edijem Kolarjem. Na tekmi svetovnega pokala v Cottbusu je namreč Petkovšek v finalu prejel najvišjo oceno, a je Kolar vložil protest, češ da je veliki tekmec Cucherat izvajal težjo sestavo, za kar bi se moral povzpeti na najvišjo stopničko. Vrstni red je sicer ostal nespremenjen.

V Mariboru se bo predstavil tudi Sašo Bertoncelj, finalist na konju z ročaji v Milanu. Čeprav ima telovadec Trnovega na tekmah svetovnega pokala že nekaj bleščečih uvrstitev, je bil uspeh v Milanu njegov največji doslej, zato bo tekma v Mariboru prišla ob pravem času.

Od Slovencev bodo na Šalamunovem memorialu tekmovali še Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Britovšek, Adela Šajn, Saša Golob, Tjaša Kysselef ter Karmen Horvat ali Ivana Kamnikar (ena od njiju bo nadomestila poškodovano Alenko Dolničar). Skupaj se bo od danes do nedelje v dvorani Lukna borilo 106 telovadcev in telovadk iz 27 držav. Kvalifikacije bodo danes ob 14. uri, finale na posameznih orodjih pa bo v soboto in nedeljo od 13.30 naprej.