Kanalci so pred začetkom prve finalne tekme upali, da bo tekmec zaradi znanih sprememb v moštvu in neuigrane ekipe slabši, kot so ga bili vajeni v tej sezoni. Na koncu se je izkazalo, da so bili vsi upi zaman, kajti aktualni prvaki so gladko opravili z izzivalci, ki so bili blizu zmage le v drugem nizu. Prvega je ACH Volley dobil, potem ko si je odločilno prednost ob servisih Davorja Čebrona priigral pri vodstvu z 22:18 (pred tem je bil izid osemkrat izenačen) in ob dobrem bloku po 25 minutah spravili "pod streho" prvih 25 točk. V drugem nizu so bili Kanalci dlje v igri za zmago. Gostje so imeli vseskozi pobudo. Njihova prednost se je gibala okoli dveh, treh točk, a so Kanalci vseskozi držali korak s favoriziranim tekmecem, pri 20. točki pa izid poravnali. Takrat je zadišalo po preobratu, a so Blejci njim neljubi vonj hitro razpihnili, čeprav je Luz pri 21:21 zapravil priložnost za vodstvo gostiteljev. Odločilen je bil servis za vodstvo s 23:21, ki ga Blejci niso več izpustili iz rok.

Drugi zaporedni izgubljeni niz je gostitelje tako vrgel iz tira, da so na začetku tretjega dela igre delovali, kot bi jim nekdo zvezal roke in noge. Serija ACH Volleyja se je začela s servisi Mitje Pleška in nadaljevala z dobro igro celotne ekipe. Prednost je iz minute v minuto naraščala in je pri 12:4 znašala že osem točk. Takrat se je zdelo, da je tekma odločena. S tem se niso strinjali Kanalci, ki so bili blizu preobrata. Približali so se na 20:22, kar je bil zadnji žarek upanja. Blejci so po polminutnem odmoru stopili na plin, izgubili niso več nobene točke in zanesljivo prišli do prve zmage v finalni seriji.

Eden tvorcev zmage ACH Volleyja je bil Davor Čebron. "Morda se zdi, da smo z lahkoto prišli do zmage, a je za nami šele prva tretjina finala. Na drugi tekmi bomo morali še enkrat pokazati tako dobro taktično predstavo. Z dobrimi servisi smo Kanalce odgnali od mreže in z dobro igro v obrambi ter blokom dosegli cilj. Odločilen je bil drugi niz, kajti če zaostajaš z 0:2, to pusti posledice na psihi. A je treba poudariti, da se Kanalci nikoli ne predajo. To se je videlo v tretjem nizu, ko so zaostajali že za osem točk, a so se vrnili v igro," je dejal Čebron in odhitel na večerjo s soigralci.