"V Južni Afriki treniram zelo dobro, vendar po prilagojenem programu, ker mi znova nagaja hrbet. V Dakarju bom nastopila s 'polnega' treninga. Nastopila bom samo zaradi točk, ki jih bom zbirala v sezoni za finale velike nagrade IAAF. Skakala bom s kratkega zaleta in vse skupaj vzela kot trening tekmo," je pojasnila Marija Šestak.

Šestakova je imela v zimski sezoni precej težav zaradi bolečin v hrbtu, kljub temu pa je 8. marca na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu osvojila srebrno odličje v troskoku. Lani je bila tretja na dvoranskem SP in šesta na olimpijskih igrah v Pekingu.

Romanova je letos v Torinu s tretjim mestom na dvoranskem EP osvojila svoje prvo člansko odličje na velikih tekmovanjih, na novo sezono pa se prav tako kot Šestakova pripravlja v južnoafriškem mestecu Potchefstroom. "Trenutno sem v bazičnem treningu, čeprav tudi drugih komponent ne zanemarjam. Kljub temu, da je še zelo zgodaj za tekmovalni začetek sezone, pa bom vseeno odšla v Senegal. V Dakarju bom nastopila, ker želim nekoliko razbiti monotonost, ki nastane, če le treniraš. Treningov zaradi te tekme pa nisem prilagajala," je dejala Sonja Roman.