Eden najbolj priljubljenih ameriških športnikov v zadnjih dveh desetletjih je slovo od boksarskega ringa obelodanil na današnji novinarski konferenci v dvorani Staples Center v Los Angelesu, ki sta se je udeležila tudi komik George Lopez in povratnik na veliko filmsko sceno Mickey Rourke, sicer velik ljubitelj tega plemenitega športa, ki mu je na letošnji podelitvi nagrad ameriške filmske akademije le za las ušel prestižen oskar za glavno moško vlogo v filmu Rokoborec.

"Boks je moja strast in ljubezen, za boks sem se enostavno rodil," je navzoče nagovoril sloviti tekmovalec v srednji kategoriji in dodal, da se od boksarske arene poslavlja, ker svojim zvrstim privržencem, a tudi samemu sebi, ne more več zagotoviti predstav na najvišji ravni.

Veliki zapeljivec v osebnem življenju in boksarski areni si je številne privržence na svojo stran pridobil z blestečimi zmagami in videzom filmskega zvezdnika, v poklicni karieri pa je dosegel 39 zmag (od tega 30 s knockoutom) in doživel šest porazov. Zadnji dvoboj je imel decembra lani, ko ga je v boksarski meki Las Vegasu premagal Filipinec Manny Pacquiao.