V četrtek bodo razpravljali o načrtih za olimpijsko sezono, do sestanka pa morata veliko stvari uskladiti predvsem poslovni direktor Primož Ulaga in športni direktor Franci Petek. Ulaga mora pripraviti tudi dodatna pojasnila in izkaze, saj finančnega poročila niso sprejeli, ker so skakalci pridelali 25.000 evrov minusa.

"Za minulo sezono bom pripravil dodatna pojasnila, za novo pa nekateri ne razumejo, da smo v recesij, zato bo manj denarja za programe. Zaradi slabega vodenja smučarske zveze si v minulih letih nismo naredili nobene zaloge, zato bo treba proračun zmanjšati. To jim seveda ne diši, zato so mi naložili, da najdem nove vire denarja za pokritje programov," je pojasnil Primož Ulaga, ki o odstopu ne razmišlja.

Odbor za skoke in nordijsko kombinacijo, ki ga sestavljajo Jelko Gros, Sašo Komovec (oba Triglav), Samo Gostiša (Logatec), Marjan Šinkovec (Alpina Žiri), Janko Damjan (Ilirija Ljubljana) in Viktor Robnik (Mislinja), ne bo predlagal kadrovskih sprememb v trenerskih ekipah, vendar dokončno odločitev ima v rokah zbor, ki potrjuje in razrešuje trenerje. Odbor se bo moral opredeliti tudi do zahtev tekmovalcev, ki želijo trenirati z osebnimi trenerji (Jernej Damjan, Primož Peterka...). Pravilnik to omogoča, vendar sta Petek in glavni trener Matjaž Zupan zelo skeptična do odcepitve od reprezentance. Damjan si želi vrniti na mesta, kjer je bil v predlanski sezoni, potem ko letos ni našel skupnega jezika z Zupanom, obenem se zaveda, da bo moral del denarja prispevati iz lastnega žepa. Finec Ari Pekka Nikkola je ponudbo Damjana za treniranje z veseljem sprejel.

Ker Smučarska zveza Slovenije nima vizije ter je porušeno zaupanje in dobro vzdušje, Matjaž Zupan ni prepričan, ali bo ostal glavni trener.