Čeprav sta medtem proti smučarski palači v Podutiku zaradi gneče na cestah drvela še dva člana odbora za skoke, kjer je gorenjski lobi Sašo Komovec, Marjan Šinkovec in njihov pomočnik iz obrobja imel tri glasove, je bilo nasprotovanje Janka Damjana in Viktorja Robnika brez uspeha. Novinarja so iz prvega nadstropja smučarske palače izgnali z obrazložitvijo, da bodo razpravljali o temah, ki niso primerne za javnost, nato pa so se poldrugo uro ubadali s proceduralnimi težavami o nepomembni ekipni tekmi državnega prvenstva, kjer je bil srž problema v tem, da je ljubljanska Ilirija premagala favorizirani Triglav iz Kranja.

Ko se je začela razprava o poročilih trenerjev, poslovnega in športnega direktorja, smo naleteli še na dodatno blokado in po šestih urah sestankovanja ni bilo še nič odločenega. Znano je bilo le to, da si Jernej Damjan za osebnega trenerja želi nekdanjega finskega šampiona in poldrugo leto tudi trenerja glavne reprezentance v skokih Arija Pekka Nikkolo. Nad takšno odločitvijo nista navdušena športni direktor Franci Petek in glavni trener Matjaž Zupan, vendar v ljubljanskem klubu Ilirija vztrajajo pri podpori najboljšemu tekmovalcu slovenske reprezentance v zadnjih sezonah in razmišljajo o tem, da bi Nikkola postal njihov klubski trener. Jernej Damjan medtem ni zanikal želje po sodelovanju z vrhunskim finskim strokovnjakom in je posebej za Dnevnik namignil, da bo kariero sklenil, če mu ne bodo dovolili, da se v olimpijsko sezono poda z osebnim trenerjem.

Po petih urah in pol se je v pritličje smučarske palače spustil predsednik odbora za skoke Sašo Komovec in dva novinarja obvestil, da so sprejeli poročilo športnega direktorja Francija Petka, bili pa so kritični glede uspešnosti reprezentance A, ki ni dosegla pričakovanih rezultatov. Do zapleta je prišlo pri poročilu poslovnega direktorja, kjer so zahtevali dodatne informacije. Proračun skakalcev in nordijskih kombinatorcev za lansko sezono je bil 755.000 evrov, vendar so porabili 25.000 evrov več, medtem ko je bil proračun vseh nordijskih reprezentanc 2,6 milijona evrov in še vedno ni razjasnjeno, kdo je porabil več, kot je bilo načrtovano.

Smučarski šefi so razpravljali še dolgo v noč, medtem pa smo z delom v naši redakciji že končali.