Dobro počutje želi pokazati v sobotnem kronometru (24 km), za spomladanski vrhunec na "stoletnem" Giro d'Italia. Tudi v sredo na 71. klasiki Gent - Wevelgem se slovenskim kolesarjem ni izšlo. Simon Špilak je bil znova razočaran, saj tako kot Matic Strgar ni pripeljal do cilja. Borut Božič, ki je veliko stavil na "šprintersko" belgijsko klasiko, pa je v cilju (38.) pihal od jeze zaradi napačne odločitve. Za zmago sta se po 203 kilometrih udarila dva iz skupine 30 ubežnikov, sicer stara znanca slovenskih kolesarjev. 21-letni Norvežan Edvald Boasson Hagen, zmagovalec Istrske pomladi 2007, je odšprintal Belorusa Aleksandra Kuschinskega (Liquigas), drugega z dirke Po Sloveniji 2004.

"Nisem verjel, da bo beg tako velike skupine 37 kolesarjev že nekaj kilometrov po štartu uspel. Bil sem tik za njimi in še dovolj močan, da bi jih ujel, a se mi je akcija zdela obrobna. In še brez kolesarjev Quick.stepa, ki po pravilu krojijo vse severne klasike. Potem smo v vetrovnem in deževnem dnevu lovili skoraj 80 kilometrov, bili nekajkrat na razdalji desetih sekund. Glavno napako med zasledovalci je naredil Tom Boonen, ki je diktiral lov, a nas ni postavil v vetru čez celo cesto, zato jih je še zadaj odpihnilo. A to je pač kolesarstvo," je okoliščine zapravljene priložnosti opisal Borut Božič. Kljub dobri formi je po Flandriji odpovedal tudi nedeljski 107. Pariz-Roubaix. Dve največji klasiki.

"Razplet na Flandriji je bil nazadnje po mojem okusu, a sem vse stavil na Gent-Wevelgem. Sedaj nimam ne enega ne drugega. Tudi na Roubaixu preprosto nočem tvegati. Je bilo lani prehudo, s tremi padci in vneto prostato sem plačal preveliko ceno. Le ob lepem vremenu bi imel možnosti, da preživim, v dežju si ne predstavljam," je pojasnil razloge in posredno opisal "severni pekel", ki mu zahtevnost daje 53 kilometrov cest oziroma kolovozov velikih granitnih kock. Prav na teh je Simon Špilak zablestel že kot mladinec s četrtim mestom. Se bo Prekmurcu na najtežji enodnevni dirki na svetu le odprlo, potem ko vsaj pritiska ne bo, saj se v ekipo vrača Alessandro Ballan?