Zvezni preiskovalni biro je s pomočjo podatkovne baze o serijskih umorih ob avtocestah, v kateri so shranjene informacije o kriminalnih dejanjih po Združenih državah Amerike in s katero preiskovalci lahko sestavijo vzorce, uspel rešiti več kot 24 umorov.

Ameriški vozniki tovornjakov neprestano potujejo po celi državi, kar serijskim morilcem omogoča, da se izognejo policijskim preiskavam v državah, kjer so zakrivili zločin. „Omenjeni morilci imajo mobilni kraj zločina. Lahko poberejo dekle na vzhodni obali, jo ubijejo dve zvezni državi kasneje in v naslednji odvržejo njeno truplo,“ je dejal preiskovalec FBI.

Večina žrtev se je ukvarjala s prostitucijo ali pa so "živele tvegano", je za časopis Los Angeles Times sporočil FBI. „Nočemo prestrašiti javnosti in jim sporočiti, da vsakič, ko se ustavijo na bencinski črpalki, morajo paziti na svoj hrbet,“ je dejal Michael Harrigan, posebni agent in vodja podatkovne baze. „Čeprav je večina žrtev v življenju sprejela slabe odločitve, to ne pomeni, da so si zaslužile umreti,“ je poudaril Harrigan.

Zvezni preiskovalni biro je sporočil, da je prvo povezavo med vozniki tovornjakov in serijskimi morilci odkril pred petimi leti, ko je pomagal lokalni policiji pri zbiranju dokazov proti tovornjakarju, ki so ga sumili sedmih umorov ob cesti Interstate 40 v Oklahomi. Vseh sedem žrtev se je ukvarjalo s prostitucijo, njihova trupla pa so odkrili v bližini ceste.