Kot je znano, je bil Miklavčič za vodenje sklada pooblaščen ob tem, ko je vlada v četrtek na podlagi predloga nadzornega sveta Filmskega sklada RS razrešila direktorico sklada Jelko Stergel, ki je to funkcijo opravljala približno pet mesecev. Stergelova je bila med drugim razrešena zaradi formalne neustreznosti programa in finančnega načrta sklada za leto 2009.

"Vsi filmi iz letošnjega produkcijskega leta bodo dokončani v letu 2010," zatrjuje Denis Miklavčič. "Ker se je na skladu po meni dostopnih podatkih nabralo kar nekaj denarja po zaslugi zastojev v preteklih letih, mislim, da bo mogoče bistveno povečati produkcijo filmov."

Nov program in finančni načrt Filmskega sklada bosta po Miklavčičevih besedah nared proti koncu maja, najkasneje v začetku junija, ker morajo biti pred tem opravljeni postopki javnega poziva in izbora projektov.

Razpis za novega direktorja Filmskega sklada RS pa bo predvidoma objavljen v roku enega tedna, če bo nadzorni svet, ki objavlja razpis, potrdil besedilo. Aktualni v. d. direktorja Filmskega sklada se na ta razpis za direktorja ne namerava prijaviti.

Razmere na skladu so razburile tudi del producentov. Glede obnove komunikacije in odnosov s producenti in drugimi partnerji se Miklavčič zavzema za "enakopravno in transparentno obravnavo vsakega producenta".

Denis Miklavčič je bil na mesto v. d. direktorja in mesto predsednika nadzornega sveta Filmskega sklada imenovan že junija 2007, a je funkciji opravljal le krajši čas. Septembra 2007 je obe funkciji prevzel Igor Prodnik. Miklavčič je odtlej deloval kot član nadzornega sveta sklada, ob imenovanju Marjetice Mahne na mesto predsednice nadzornega sveta sklada februarja letos pa je postal njen namestnik.