Na festivalu se je za šest nagrad in priznanj potegovalo več kot 80 igranih celovečernih, dokumentarnih in kratkih filmov z vsega sveta. V selekciji celovečernih igranih filmov je nagrado za najboljši film prejel italijanski "Il primo giorno d'inverno" (Prvi zimski dan).

Po svetovni premieri v Sarajevu avgusta lani se je Kutinov film novembra predstavil v tekmovalnih sporedih festivalov v Estorilu in v Torinu, kjer je slovenski film nazadnje tekmoval leta 2005.

Letos se je uvrstil v sekcijo "Figures Libres" na festivalu Prvi plani (Premiers Plans) v Angersu, potem pa še v izbor prvencev na največjem skandinavskem festivalu v Goeteborgu. Film, v katerem nastopajo Aljoša Ternovšek, Iva Krajnc, Peter Ternovšek in Tadej Toš, bodo 20. maja začeli predvajati v ljubljanskem Kinodvoru.

Nikoli nisva šla v Benetke je zgodba o Gregu in Maši, mladem paru, ki ju iz tujine pride obiskat Gregov oče Tone. Čeprav o tem nihče ne spregovori, se je zgodilo nekaj groznega. Da bi jima vsaj na kratko malo olajšal bolečino, ju Tone pelje ven in tako se začne njihovo pohajkovanje z avtom.

Na poti Grega in Maša doživljata hitre spremembe razpoloženja, sta agresivna, pa globoko žalostna, naenkrat vesela, pa živčna, depresivna, igriva. Skupaj sta, a obenem vsak zase. In prepad med njima postaja vse globlji. Tone pa ju medtem pelje vse bolj stran od doma, a nič bolj proč od tega, kar se je zgodilo.

Delovni naslov Kutinovega filma je bil Melanholija. Scenarij sta napisala Blaž Kutin in Rolanda Rebrek, direktor fotografije je bil Mitja Ličen, glasbo je prispevala Polona Janežič, montažer je bil Jurij Moškon, scenograf pa Niko Novak. Kot producenti se podpisujejo Andrej Kregar (VPK - Ljubljana), Blaž Kutin, Rolanda Rebrek, koproducent je zavod Tomahavk, film je sofinanciral Filmski sklad RS.