Devetindvajsetletni Button, presenetljivi zmagovalec uvodne preizkušnje SP prejšnji teden v Avstraliji, je drugič zapored in petič v karieri dosegel najhitrejši čas kvalifikacij in si zagotovil prvo startno mesto pred Trullije, ki je zaostal 0,092 sekunde.

Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil tretji v kvalifikacijah, zaradi kazni, ki si jo je po trčenju s Poljakom Robertom Kubico prislužil na prejšnji dirki, pa bo začel s 13. mesta in sedme vrste. Četrti je bil Brazilec Rubens Barrichello, ta pa bo moral zaradi menjave menjalnika v soboto in kazenskega pribitka začeti z osmega mesta.

V drugi startni vrsti bosta zato Nemca Timo Glock (Toyota) in Nico Rosberg (Williams), v tretji Avstralec Mark Webber (Red Bull-Renault) in Kubica (BMW-Sauber), v četrti pa Finec Kimi Räikkönen (Ferrari) in Barrichello (Brawn-Mercedes).

Med prvo deseterico se po izpadu v drugem delu kvalifikacij presenetljivo ni uvrstil svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), ki je bil 13. Deseterico je zgrešil tudi Nemec Nick Heidfeld (BMW-Sauber), zmagovalec petih od šestih prostih treningov v tej sezoni, ki je bil 11. in bo začel z desetega mesta. Drugi voznik Ferrarija, Brazilec Felipe Massa, je izpadel že po prvem delu kvalifikacij, zato bo startal s 16. mesta.