Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič se je včeraj na račun osebnega sponzorja, ki ima v Preserjah nad Branikom vinarstvo in gostinstvo, izjemno izkazal, saj je skupaj s selektorjem Bojanom Rakom in Urošem Slatinškom v prijetnem vzdušju predstavil načrte pred svetovnim prvenstvom, ki se začenja 27. aprila v Yokohami.

Bojan Tokič se je slovenski javnosti predstavil tako kmalu, ker se bo že v začetku prihodnjega tedna za tri tedne odpravil na Japonsko, kjer bo sodeloval na pripravah s tamkajšnjo reprezentanco. Sicer pa se prvi slovenski lopar, ki mu slabo voljo povzroča novo lepilo na vodni osnovi, na največjo tekmo sezone pripravlja od začetka marca, ko je treniral z nemško reprezentanco in najboljšimi Evropejci.

"Na Japonskem sem bil že večkrat, a še nikoli v njihovem glavnem centru. Slišal sem, da so razmere v Yokohami odlične, zato se veselim tamkajšnjega treninga. Doslej sem dobro vadil z Nemci, medtem ko same priprave, ki jih je organizirala Evropska namiznoteniška zveza (povabila je najboljših 15 evropskih igralcev, da bi se čimbolj pripravili na azijske tekmece - op. p.), niso bile na tako vrhunski ravni. A vseeno je bila vadba z najboljšimi Evropejci koristna. Konec marca sem se udeležil še priprav na Danskem," je med drugim povedal Bojan Tokič, ki je ob koncu gostoljubnemu osebnemu sponzorju podaril svoj dres. Še prej pa povedal, da se po enoletni igralski ekskurziji v Milanu znova seli nazaj v bundesligo, kjer bo nosil dres povratnika v prvo ligo Saarbrueckna. "Saj so dobre pašte, Prade, Gucciji in še kaj. A brez igranja v Nemčiji se očitno v našem športu ne da uspeti. Če mi je kaj padla cena? Niti malo. Verjemite mi, da sem v štirih letih v Nemčiji pustil takšen pečat, da si me je želela več kot polovica klubov v prvi ligi," je govoril Novogoričan, ki ga na prvenstvu ne bo spremljal selektor Rak, temveč oče in trener Miroslav Tokič.

Za Urošem Slatinškom je izjemna sezona, ki jo je kronal v sredo zvečer, ko je v Grčiji spravil na kolena Gionisa, obrambnega igralca, ki je na svetovni lestvici 55., torej skoraj 300 mest pred njim. "Resnično uživam v igri. Nimam nobenih težav, vse mi je jasno. Pripravljal se bom s selektorjem v Ljubljani. Sicer pa mi nova pravila ustrezajo, saj sem bil že prej znan kot igralec, ki nisem lepil loparja po vsaki tekmi," je pojasnil Uroš Slatinšek, Velenjčan, ki dela, trenira in živi v Novem mestu. Zanimivo je, da bo Slatinšek sodeloval na četrtem SP, prav vsi štirje pa so bili v Aziji.

"Kdo bo svetovni prvak? Jaz bi stavil na Tima Bolla. Igra fantastično. Povsem realno je, da bi postal svetovni prvak na azijskih tleh," dviguje evropske apetite Tokič, ki po padcu forme po olimpijskih igrah vse bolj čuti žogico ter dodaja: "Cilji? Veste, namizni tenis je čuden šport. Hitro se zgodijo presenečenja. Zakaj ga tokrat ne bi pripravil jaz in prišel daleč, zelo daleč?"