Jeseničani so danes tako pripravili novinarsko konferenco, na kateri so sodelovali predsednik kluba Slavko Kanalec, športni direktor Matjaž Mahkovec ter jeseniški župan in član upravnega odbora kluba Tomaž Tom Mencinger.

Kot so zapisali na klubski spletni strani, je Kanalec ocenil več področij, tako pomen HD mladi Jesenice in povezanosti s HK Jesenice, nastop v ligi Ebel in slovenskem DP, obisk tekem in finančni položaj. "V dani situaciji je treba imeti tudi srce. Srce pa imajo ljudje, ki so tukaj, ki živijo s tem krajem in če lahko tako rečem, hokej je monopolen šport na Jesenicah. Lahko smo ponosni na 30. osvojeno zvezdico. Tudi s športnimi nastopi v ligi Ebel smo čisto dostojno zastopali ta kraj, državo in tudi hokejsko šolo. Na ravni lige Ebel nismo dosegli cilja, ki smo ga imeli, a od tega cilja so nas ločile nianse. Ampak prehitro se pozabljajo uspehi," je dejal Kanalec.

Športni direktor Matjaž Mahkovec je ocenil sezono in jo označil za zelo naporno. "Na koncu nam ni veliko manjkalo za tisti končni uspeh. Imeli smo tudi nekaj smole. Če smo skozi celo sezono shajali brez poškodb, so se nas poškodbe dotaknile v najbolj ključnem trenutku." O nastopu v DP je Mahkovec menil, da je bil jeseniški klub v finalu veliko močnejši od Olimpije, vendar so imeli pri tekmecih mlade igralce, željne dokazovanja.

Vodilna moža kluba še nista postregla s podatkom o sestavi ekipe za naslednjo sezono, čeprav naj bi bilo med 80 in 90 odstotki ekipe že znane. Na Jesenicah bodo znižali proračun, moštvo pa bo z bazičnimi treningi pričelo že 1. maja. Določili so tudi cilje za naslednjo sezono: zmaga in naslov v državnem prvenstvu, v ligi Ebel pa je cilj zmagati na vsaki tekmi. Jesenice bodo poskušale kandidirati tudi za organizacijo kvalifikacijskega turnirja lige prvakov od 11. do 13. septembra 2009.

"Jesenice imajo že dalj časa dve blagovni znamki, ki ju negujemo in se ju zelo dobro zavedamo. Prva je železarska družba Acroni, drugo pa HK Acroni. Mislim, da sta to stvari, po katerih je tudi lokalna skupnost prepoznavna. Hokej je način življenja na Jesenicah!" pa je dejal župan Mencinger in nato pojasnil tudi nekaj podrobnosti o prenovi hokejske dvorane Podmežakla: kmalu naj bi pričeli s prvo fazo, z novogradnjo vzhodne tribune za 1600 sedežev in prostorov za nogometaše in hokejiste ter prostorov za elektro in strojno opremo, vrednost tega naj bi bila med dvema in tremi milijoni evrov.