5 (pet) smrtnih žrtev

V času od 23. do 29. marca je na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo pet ljudi.

Četrtek, 26. marca - Ob 12.10 je voznik specialnega tovornega vozila mariborskega registrskega območja peljal po ulici Galjevica v Ljubljani, od Dolenjske ceste proti ulici Ob dolenjski železnici. V isti smeri, vendar po pločniku ob desni strani ceste, je vozil tudi 80-letni kolesar. Pred prehodom ceste čez železniško progo je voznik tovornjaka začel zavijati desno, na dovozno pot proti železniški postaji Ljubljana-Rakovnik. V tem trenutku je do tega križišča pripeljal tudi kolesar, ki je s pločnika zapeljal na vozišče dovoza in tega hotel prečiti. Prišlo je do trka, saj je kolesar zadel v prednje desno kolo tovornjaka in padel podenj, tako da ga je ta še prevozil. Kolesar je umrl na kraju nesreče.

Sobota, 28. marca - Ob 10.50 se je na lokalni cesti Hrastovica-Bistrica pri Trebnjem 54-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Krškega vozil iz smeri Bistrice proti Hrastovici. Pri vožnji po kamnitem mostu čez reko Jesenščica je zaradi neupoštevanja prednosti in pretesne vožnje mimo trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, katerega je vozila 26-letna voznica iz Šentruperta. V čelnem trčenju je na kraju nesreče umrla 77-letna sopotnica iz okolice Trebnjega, ki se je peljala v vozilu 54-letnega povzročitelja nesreče.

Ob 11.30 se je na Prijateljevi cesti v Trebnjem pripetila prometna nesreča, ko je 60-letni voznik osebnega avtomobila iz Domžal pri tovarni Trimo polkrožno obračal čez neprekinjeno črto regionalne ceste Trebnje-Mirna Peč, pri čemer je v levi bok njegovega vozila trčil 25-letni voznik neregistriranega motornega vozila iz okolice Novega mesta. Motorist je umrl na kraju nesreče.

Nedelja, 29. marca - Okoli 5.30 se je v Solkanu, na prehodu ceste čez železniško progo, zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi. Prehod ceste čez železniško progo je brez zapornic, označen z Andrejevim križem in izmenično utripajočimi rdečimi lučmi, ki so v času nesreče delovale. Voznik osebnega avtomobila, 29-letni državljan Poljske, je vozil iz smeri Kajakaškega centra proti Cesti IX. korpusa. Ko je pripeljal do prehoda ceste čez železniško progo, je pred prehodom nekoliko zmanjšal hitrost vožnje in se z vozilom skoraj ustavil, nato pa je kljub signalom na prometnih znakih in zvočnim signalom, ki jih je vključil strojevodja vlaka, zapeljal na železniško progo. Lokomotiva je s prednjim delom trčila v desni bok osebnega avtomobila in ga nato pred seboj porivala v dolžini okoli 150 metrov. V vozilu sta na kraju umrla voznik in njegov 27-letni sopotnik, državljan Italije.