Na prvem treningu reprezentance včeraj na Bledu je moral po vadbi v posodo najprej zbrati vse ploščke, nato pa si je vzel še nekaj časa za novinarska vprašanja. "Pa dajva," je začel, ko smo ga prosili za intervju.

Pred tednom dni ste zaključili klubsko sezono. Vam misli še uidejo na nič kaj prijetno hokejsko leto?

Seveda, predvsem je škoda, da v finalu državnega prvenstva nismo uspeli slaviti vsaj enkrat, čeprav smo bili praktično vselej zelo blizu. Zdaj ne moremo nič več spremeniti, sezone je konec, začenja pa se drugi del.

Po čem si boste sezono najbolj zapomnili? 54 tekem v ligi EBEL zahteva kar precej napora...

Letošnja sezona je sicer bolj za pozabo, zato se raje spominjam lanske, ko smo skoraj osvojili avstrijsko prvenstvo. Glede napora pa lahko rečem, da je bilo letošnje leto po težavnosti enako zahtevno kot lani, saj smo obakrat odigrali 54 tekem, čeprav to pot brez končnice in uspeha. Upam, da bomo prihodnje leto prikazali boljši hokej. Prepričan sem, da tako slabe sezone ne moremo ponoviti.

Dejali ste, da vas zdaj čaka še reprezentančna akcija v Litvi, kjer le prvo mesto pelje v višji kakovostni rang.

Imamo zelo kakovostno moštvo, večina igralcev že nekaj časa nastopa v ligi EBEL, potem so tu še hokejisti, ki nastopajo v tujini. Cilj je gotovo prvo mesto v skupini in uvrstitev v skupino A. Proti Japoncem smo v Hannovru naredili ogromno napak, zato zdaj računamo na našo zmago. V Vilni ne smemo nikogar podcenjevati, ker se nam lahko hitro maščuje.

Pred dobrim mesecem dni ste bili v Hannovru eden izmed vidnejših članov izbrane vrste. Bo tako tudi tokrat?

Bomo videli, kakšno funkcijo mi bo v Litvi namenil selektor. Do prvenstva je še kar nekaj časa, vmes bomo precej trenirali. Pretiranega bremena ne čutim, bom pa dal za končni uspeh, kakor vselej, vse od sebe.

S soigralci ste že opravili prvi sestanek s selektorjem Harringtonom. Kaj vam je povedal Američan?

To je bil bolj klasični uvodni sestanek, na katerem o taktiki ni bilo govora, saj je za to še prezgodaj. Selektor je več besed namenil načrtu treningov in podobno.

Ob koncu tedna vas po dolgem času čakata še dve prijateljski tekmi z Italijo. Je s to potezo Hokejska zveza Slovenije (HZS) naredila korak naprej?

Za prijateljske dvoboje niti ni bilo veliko časa zaradi napornega ritma skozi sezono, kar je novost za nas, saj je bilo v preteklosti več odmorov. Vsekakor bomo Italijane skušali obakrat premagati, tekmi pa bosta že dali nekatere odgovore selektorju o pripravljenosti moštva in tako naprej.

Ste se o denarnih nagradah v primeru zmage v Litvi že kaj pogovarjali z vodstvom HZS?

Ne. V bistvu sploh ne vem, kakšne so nagrade. Verjetno se bomo o tem pogovarjali v naslednjih dneh. Konec koncev pa to ni primarni cilj, bolj pomembna bo naša igra.

Prejšnji teden je HZS dobila tudi novega predsednika Ernesta Aljančiča. Je on po vašem mnenju prava rešitev za slovenski hokej?

V preteklosti se sicer nisem preveč ubadal s tem vprašanjem. Lani sem denimo sploh prvič zaigral v dresu z državnim grbom, zato sem razmere poznal predvsem iz medijev kot pa iz prve roke. Prvi cilj zveze je sanirati dolgove, da se bomo v bodočnosti lahko ukvarjali le s hokejem in ne z denarjem. Kakorkoli, vesel sem za gospoda Aljančiča, da je prevzel funkcijo predsednika zveze.