Na štartu je najprej slabo kazalo Barrichellu, saj mu je skoraj ugasnil motor, zato je moral Brazilec preklopiti menjalnik v nevtralno prestavo, da je potem lahko spet speljal, medtem pa so ga tekmeci že prehitevali. Do prvega trčenja je potem prišlo ravno po Barrichellovi zaslugi, to pa je pripeljalo do odstopa kar nekaterih dirkačev. Brazilec pa je bil tudi s poškodovanim prednjim krilcem zelo hiter.

V nadaljevanju dirke je Button držal vse niti v rokah, za njim pa smo bili priča številnim napetim prehitevanjem, zelo dobro pa se je videlo, kako lahko sistem KERS v kritičnih trenutkih pomaga dirkaču pri prehitevanju. A težave z mehkimi pnevmatikami so se pri tako rekoč vseh moštvih kar stopnjevale. Še največ smole s pnevmatikami so imeli pri Ferrariju, ki je na koncu ostal povsem praznih rok - Kimi Raikkonen je trčil v zid, Felipe Massa pa je moral odnehati zaradi tehnične napake na vpetju kolesa.

Ko je že vse kazalo, da bo do odličnega drugega mesta prišel Sebastian Vettel, sta se tri kroge pred koncem zapletla z Robertom Kubico. "Res sem ravnal neumno. Žal mi je, a pnevmatike so bile povsem neuporabne. Mar bi Roberta spustil mimo in bi dirko končal kot tretji," je bil po trčenju in odstopu obeh konkurentov jezen Sebastian Vettel. Kubica pa je dodal, da bi brez te nesreče verjetno lahko še ulovil ali celo prehitel tudi Buttona.

Tako je na koncu slavil Anglež, ki je nazadnje zmagal pred 41 dirkami. "Res neverjetno, še pred nekaj tedni nismo niti vedeli, ali bomo ostali v formuli 1, zdaj pa smo slavili dvojno zmago. Ta ni bila tako lahko priborjena kot se zdi na prvi pogled, imel sem nekaj težav pri postankih v boksih, ker mi menjalnik ni hotel v prosti tek, a na koncu so bile največji sovražnik pnevmatike," je povedal Jenson Button.

Veteran Rubens Barrichello se je prav tako veselil drugega mesta, saj je kljub nekaj manjšim trkom in poškodovanim sprednjim krilcem stopil na stopničke: "Neverjetno, kaj vse je moral danes zdržati moj dirkalnik. Res se veselim nadaljevanja sezone, ker je to najlepši način, kako zapreti usta tistim, ki so me že odpisali."

Tretje mesta se je po trčenju Kubice in Vettla veselil Jarno Trulli, ki je dirko začel iz boksov, a veselje po tretjem mestu je bilo kratkotrajno. Šok za Italijana je prišel zaradi časovnega pribitka 25 sekund, kar ga je vrglo na 12. mesto. Med zadnjim varnostnim avtomobilom je namreč Italijan zapeljal s steze, Lewis Hamilton ga je takrat pravilno prehitel, Trulli pa ga je potem prehitel nazaj, kar pa je prepovedano. Hamilton je zato napredoval na tretje mesto, kar je veliko več, kot so srebrni upali pred dirko, ker je Anglež moral štartati z osemnajstega mesta. "Iz dirkalnika sem izvlekel največ, kar sem lahko. Osmo mesto bi bil lep uspeh, a tretje, tega res nisem pričakoval," se je veselil Lewis Hamilton.

A komisarji dirke se niso zadovoljili le s kaznijo Jarna Trullija. Po trčenju je namreč Vettel s precej poškodovanim dirkalnikom in zlomljeno sprednjo obeso prevozil še skoraj cel krog in po mnenju FIA je nepotrebno ogrožal ostale sotekmovalce. Zato bo moral Nemec čez teden dni v Maleziji dirko začeti z deset mest slabšega štartnega položaja, kakršnega si bo priboril na kvalifikacijah. Njegovo moštvo Red Bull pa bo moralo plačati 37.500 evrov kazni, ker svojega dirkača niso obvestili, da mora zapeljati v bokse ali pa ustaviti ob stezi.