Za mlado, 24-letno Jeseničanko Poštičevo, je tretji nastop na SP. Poleg Los Angelesa je doslej nastopila še na dveh SP v Calgaryju (2006) in Tokiu (2007), a je vsakič ostala brez finala.

Še en slovenski predstavnik v posamični konkurenci, umetnostni drsalec Gregor Urbas, je bil uspešnejši, saj je na SP v četrtek osvojil 21. mesto, kar zadostuje za kvalifikacije na zimske olimpijske igre v Vancouvru prihodnje leto.

Na SP, ki se bo z revijo najboljših končalo v dvorani Staples Center v nedeljo, so doslej podelili že nekaj kompletov odličij. Med plesnimi pari sta se v petek prve zlate kolajne na SP veselila aktualna evropska prvaka Rusa Oksana Domnina in Maksim Šabalin. Domačina, ameriški par Tanith Belbin in Benjamin Agosto, sta osvojila srebrno odličje, svetovna podprvaka iz leta 2008 Kanadčana Tessa Virtue in Scott Moir pa sta zasedla tretje mesto in osvojila bron. Že pred tem je Američan Evan Lysacek osvojil zlato kolajno v posamični konkurenci, Kanadčan Patrick Chan pa se je veselil srebrne kolajne, branilec naslova iz 2007 Francoz Brian Joubert je bil nazadnje tretji. Med športnimi pari sta slavila Nemca Aliona Savchenko in Robin Szolkowy in ubranila naslov svetovnih prvakov, druga sta bila lanska podprvaka Kitajca Zhang Dan in Zhang Hao, tretja pa Rusa Juko Kavaguti in Aleksander Smirnov.

Na sporedu bo še obvezni program za ženske. Po kratkem programu vodi umetnostna drsalka iz Južne Koreje Kim Yu-na, pred Kanadčanko Joannie Rochette in Japonkama, branilko naslova Mao Asada na tretjem in Miki Ando na četrtem mestu, ki se je z naslovom svetovne prvakinje ovenčala leta 2007.