Po besedah predsednika komisije za poimenovanje ulic in naselij pri MOL Petra Božiča je treba popraviti in ustaviti izbris zgodovine, ki so jo v Ljubljani počele oblasti, ki ne prenesejo zgodovine in izročil. "Ni pomembno, kaj je Tito bil," odločitev za poimenovanje ulice v Titovo cesto razlaga Božič, "pomembno je to, da ime Tito po vsem svetu nosi eno najpomembnejših izročil, ki se imenuje boj za človekovo dostojanstvo."

Božič obžaluje, da se kaj takega ni zgodilo že prej, meni pa, da je agresija do tega izročila, ki ga nasprotniki po njegovem mnenju nikoli niso razumeli, doživela klimaks, zato se mu poimenovanje zdaj zdi primerno. Med 65 odstotki Ljubljančanov, ki po anketah sodeč hočejo imeti Titovo cesto, je kar 71 odstotkov takšnih, ki bi radi, da se Slovenska in Dunajska cesta preimenujeta nazaj v Titovo, vendar to ni smotrno, ker bi menjava davkoplačevalcem prinesla veliko stroškov, pojasnjuje Božič. Dodaja, da so tudi sami opravili anketo, kjer so neposredno spraševali o poimenovanju konkretne ceste v Titovo in s tem se je strinjalo 59 odstotkov Ljubljančanov.

Vodja svetniškega kluba SDS v mestnem svetu Dimitrij Kovačič o tem, da bodo svetniki odločali o poimenovanju ulice po Josipu Brozu Titu, ne ve še ničesar. Vendar takšnemu početju nasprotuje in dodaja, da bi bilo mogoče dobro za mnenje o tem povprašati koga iz Evrope, ki se ukvarja z zgodovinskimi dogodki in s človekovimi pravicami.